Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Δημοσίευση: 09/04/2024

Με μεγάλη επιτυχία το  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου ενημερωτική συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην επέτειο των 75 χρόνων λειτουργίας του Συστήματος και στη μεγάλη προσφορά του σε εκατομμύρια πολίτες που ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν νέα ασφάλιση όταν διασχίζουν τα σύνορα των 50 χωρών που συμμετέχουν σε αυτό καθώς  και σε εκατομμύρια θύματα διασυνοριακών τροχαίων ατυχημάτων που εξυπηρετούνται όπως ακριβώς τα θύματα των εθνικών τροχαίων.

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν περισσότεροι από πενήντα (50) εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών-μελών του Γραφείου που δραστηριοποιούνται στον διακανονισμό διασυνοριακών τροχαίων ατυχημάτων και ανταποκριτές αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών.

Μετά από  την εισαγωγή του Προέδρου κ. Τάσσου Παγώνη, παρουσιάσεις έκαναν η Γενική Διευθύντρια κα Άννα Κωνσταντίνου και τα στελέχη του Γραφείου κυρίες Μαρία Αντωνοπούλου, Λίνα Αγγελοπούλου, Φωτεινή Αβραμούδα και Μαργαρίτα Τσομίδη. 

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν οι εξελίξεις που  συνεχώς βελτιώνουν και διευκολύνουν την διεθνή κυκλοφορία των αυτοκινήτων όπως είναι η νέα ηλεκτρονική μορφή της πράσινης κάρτας και ο νέος αυτοματοποιημένος τρόπος επικοινωνίας και διεξαγωγής των πληρωμών και επανεισπράξεων μεταξύ των Εθνικών Γραφείων αλλά και περισσοτέρων από τις 1500 ασφαλιστικές εταιρείες που εκπροσωπούν. Επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση  της πρόσφατης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομολογίας για την ασφάλιση αστικής ευθύνης των διασυνοριακών  τροχαίων ατυχημάτων και τη διεθνή δικαιοδοσία από τη Νομική Σύμβουλο του Γραφείου κα Ελένη Κατσαρή.

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν τη μεγάλη συμβολή των ενημερωτικών αυτών συναντήσεων στις καλές σχέσεις και στην καλή συνεργασία που είναι απαραίτητες στο χώρο του  διακανονισμού  του τροχαίου ατυχήματος και η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης για τακτική διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»