Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Α. Γεωργιάδης: Διευκρίνηση σχετικά με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Δημοσίευση: 02/10/2023
μείωση, ασφαλιστικές εισφορές, Άδωνις Γεωργιάδης

Σε διευκρίνηση σχετικά με το πλαίσιο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών προέβη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε, προβλέπεται νέα μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα, πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει από το 2025.

Υπενθυμίζεται πως από το 2019 έως τώρα οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν μειωθεί κατά 4,4%, ενώ το υπόλοιπο 0,6% αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του 2023. Τα ακραία φυσικά φαινόμενα ωστόσο “έσπρωξαν” αυτό το σχέδιο για το 2025.

Όπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, η νέα μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα θα γίνει σε δύο δόσεις, με την πρώτη να υλοποιείται το 2025 και την δεύτερη το 2027.

Ακολουθεί η διευκρινιστική δήλωση του κ. Γεωργιάδη:

«Την περασμένη τετραετία μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφoρές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που είχε σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης κατά σχεδόν 300.000 άτομα και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 16,9% τον Ιούλιο του 2019 σε 10,8% τον Ιούλιο του 2023. Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπεται μειωση μιας επιπλέον ποσοστιαίας μονάδας, κάτι που θα συνδράμει στην επιπλέον αύξηση της απασχόλησης αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς οι μειώσεις αφορούν τόσο στις εργοδοτικές όσο και στις εργατικές εισφορές. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αυτό να γίνει σε δύο δόσεις κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μειωση από το 2024 ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών». 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Ταχύτατη η αποζημίωσή μας από την ΝP Aσφαλιστική” δηλώνει η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ.ΠΕ

Η εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ ΠΕ. θέλει να ευχαριστήσει την ασφαλιστική εταιρεία ΝΡ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ.Α.Ε. για την ταχύτατη αποζημίωση ύψους 1.550.000 ευρώ που

ΕΕΘ

Παρέμβαση του Ε.Ε.Θ. στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή»

Παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»