Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Εξαγορά της Vice Media έναντι $225 εκατ. από τους Fortress Investment Group, Soros Fund Management & Monroe Capital

Δημοσίευση: 16/05/2023
Vice Media Group

Aίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 11 για να διευκολύνει την πώλησή της υπέβαλε η Vice Media Group, με την εταιρεία να καταγράφει τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τα χρέη της που κυμαίνονται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μετά την αίτηση για πτώχευση, η Vice ανακοίνωσε ότι ο όμιλος συμφώνησε για την εξαγορά περιουσιακών του στοιχείων με μια κοινοπραξία των δανειστών της, στην οποία περιλαμβάνονται οι Fortress Investment Group, Soros Fund Management και Monroe Capital.

Η ομάδα των δανειστών του Vice συμφώνησε σε ένα συνολικό τίμημα εξαγοράς ύψους περίπου 225 εκατ. δολαρίων με τη μορφή πιστωτικής προσφοράς για ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ενώ θα αναλάβει και σημαντικές υποχρεώσεις μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους New York Times, η πτώση της Vice Media επισφραγίζει μια πολύμηνη αναταραχή και αποτελεί προειδοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ψηφιακή εκδοτική βιομηχανία.

Η πτώχευση δεν θα διακόψει την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του Vice, οι οποίες εκτός από την ιστοσελίδα, περιλαμβάνουν τη διαφημιστική εταιρεία Virtue, το τμήμα Pulse Films και το Refinery29, έναν ιστότοπο με επίκεντρο τις γυναίκες που εξαγοράστηκε από το Vice το 2019.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»