Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ποια είναι η ιταλική Ασφαλιστική Εταιρεία που κάνει την είσοδό της στην Ελλάδα μέσω…εξαγοράς;

Δημοσίευση: 13/06/2023
ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Reale Mutua, εξαγορά ελληνική ασφαλιστικής

Τα νέα κατέφθασαν και είναι άκρως ενδιαφέροντα

Με βάση έμπιστες πηγές του insuranceforum.gr, η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Reale Mutua εισέρχεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, μέσω εξαγοράς ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας!

Η Reale Mutua με έδρα το Turin της Ιταλίας, αποτελεί τον μεγαλύτερο αμοιβαίο ασφαλιστικό φορέα (mutual insurer) στην Ιταλία και τη μητρική εταιρεία του Reale Mutua GroupΕνασχολείται με τον κλάδο ζωής αλλά και στις γενικές ασφαλίσεις (life and non life), ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μία από τις πιο ισχυρές οικονομικές θέσεις στην αγορά, με solvency ratio της τάξης του 455%.

Όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεση του 2021 του Ομίλου Reale Mutua, συνολικά τα καθαρά ασφάλιστρα ανέρχονται σε 4.813.686 χιλιάδες ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η μητρική Εταιρεία μέσω του Ομίλου δραστηριοποιείται επίσης, εκτός της Ιταλίας, σε Ισπανία και Χιλή απαριθμώντας άνω των 3.000 εργαζομένων. Με την επέκταση της δραστηριότητάς της και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, προβλέπονται μεγάλες αλλαγές και σημαντική αύξηση του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πηγές, η Reale Mutua έχει προβεί ήδη στην εξαγορά της ελληνικής ασφαλιστικής με τη συμφωνία να έχει οριστικοποιηθεί και τις υπογραφές να έχουν “πέσει” στο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών.

Αναμένεται ακόμα η επίσημη ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»