Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά σε “Νέα Εποχή” | Τι θα γίνει με τις προσλήψεις και τις απολύσεις εργαζομένων;

Δημοσίευση: 02/06/2023
Robert Gauci, Εθνική Ασφαλιστική

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Εθνική Ασφαλιστική με την αναδιάρθρωση της δομής της, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Robert Gauci στο ετήσιο Insurance & Reinsurance Meeting της ΕΑΕΕ στην Ύδρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο με τη νέα εμπορική στρατηγική που υιοθετείται, ο στόχος είναι η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης και η ενίσχυση της κερδοφορίας ενώ τόνισε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο, η διοίκηση θα έχει ενσωματώσει στο προσωπικό της τη μεγάλη πλειονότητα των “ενοικιαζόμενων” εργαζομένων, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω νέων προσλήψεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ και της ψηφιοποίησης.

Ο Gauci ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 50-60 νέων εργαζομένων, με στόχο την ενσωμάτωση προσωπικού με διαφορετικές δεξιότητες από αυτές που κατέχουν συνήθως οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό θα οδηγήσει και σε ανακατανομή εργαζομένων σε νέες θέσεις, όπου θα εκπαιδευτούν σε νέα επαγγελματικά πεδία. Οι εργαζόμενoι που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας θα αποχωρήσουν, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις νέων εργαζομένων με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ και την ψηφιοποίηση.

Έντονες ωστόσο είναι οι αντιδράσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής μιλώντας για ομαδικές απολύσεις “ενοικιασμένου” προσωπικού που εδώ και χρόνια εντάσσεται στο δυναμικό της εταιρείας.Αυτή είναι η πολιτική ανάπτυξης της εταιρίας που το fund CVC έχει επιλέξει και εφαρμόζει στην Εταιρία μας”, δηλώνει σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 150 εργαζόμενoι έχουν ήδη αποχωρήσει από την Εθνική Ασφαλιστική μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, ενώ 215 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή υπό το καθεστώς “ενοικιαζόμενων” εργαζομένων.

Όπως τονίζει ο Gauci θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ ακόμα προσθέτει: “Προχωράμε γρήγορα γιατί θέλουμε όλοι να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Αναπτύσσουμε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλάζουμε ολοκληρωτικά την οργανωτική δομή και λειτουργία της εταιρείας”, “ο μέτοχος είναι αποφασισμένος να επενδύσει σε μια νέα Εθνική Ασφαλιστική, συνειδητοποιώντας ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος”.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»