Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Εθνική Ασφαλιστική: Πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού με πλούσιες αποζημιώσεις

Δημοσίευση: 05/04/2023
Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού με στόχο την μείωση των 545 υπαλλήλων που εργάζονται αυτή την στιγμή στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, αυτή την στιγμή στην εταιρεία εργάζονται 545 υπάλληλοι με ποικίλες συμβάσεις εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το οποίο συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε την παροχή κινήτρων με σκοπό την οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων (πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου), τόσο υπαλλήλων όσο και εμμίσθων δικηγόρων από την Εθνική Ασφαλιστική.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού της εταιρείας με σύμβαση αορίστου χρόνου και υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Το ανώτατο ποσό της αποζημίωσης για τους υπαλλήλους που θα συμμετάσχουν ορίστηκε στις 180.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να υπολείπεται των 20.000 ευρώ και προβλέπει βασική αποζημίωση, που θα υπολογιστεί βάσει της ηλικίας και των ετών υπηρεσίας στην εταιρεία.

Αυτή η στρατηγική κίνηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τίθεται σε άμεση ισχύ λόγω του καινούργιου μετόχου της εταιρείας, CVC Capital και του νέου CEO Robert Gauci, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της μείωσης του προσωπικού της εταιρείας.

Παρότι το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των υπαλλήλων, ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις ώστε να θεωρηθούν δικαιούχοι της αποζημίωσης.

  1. Να έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους
  2. Να έχουν τουλάχιστον 7 πλήρη έτη υπηρεσίας στην εταιρεία

Στο πρόγραμμα δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι δραστηριοποιούνται στην εταιρεία με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (ενοικιαζόμενοι).

Το ποσό των αποζημιώσεων ξεκινάει από 10 μισθούς για αυτούς που έχουν τελέσει τα λιγότερα χρόνια στην εταιρεία και τις νεότερες ηλικίες, ενώ φτάνει έως και τους 30 μισθούς για τους έχοντες υπηρεσία άνω των 35 ετών και βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η παροχή των ασφαλιστικών εισφορών για 3 έτη, επιπλέον της βασικής αποζημίωσης, το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 20% επί του μικτού τακτικού μηναίου μισθού  πολλαπλασιαζόμενο επί 36 μήνες (3 έτη).

Επιπλέον προβλέπεται για κάθε προστατευόμενο τέκνο, 7.000 ευρώ προσαύξηση επιπλέον της βασικής αποζημίωσης, καθώς και πρόσθετη προσαύξηση 30% επί της βασικής αποζημίωσης, εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι εμπίπτουν σε τουλάχιστον μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

– Εργαζόμενοι που απασχολούνται στις Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες  της εταιρείας.

– Εργαζόμενοι που είναι ενταγμένοι στην Οργανωτική Δομή των Κεντρικών  Υπηρεσιακών Ενοτήτων της εταιρείας, αλλά απασχολούνται στις Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες,

– Εργαζόμενοι που απασχολούνται στις Υπηρεσιακές Μονάδες της Συντονιστικής Διεύθυνσης Πληροφορικής.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Ταχύτατη η αποζημίωσή μας από την ΝP Aσφαλιστική” δηλώνει η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ.ΠΕ

Η εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ ΠΕ. θέλει να ευχαριστήσει την ασφαλιστική εταιρεία ΝΡ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ.Α.Ε. για την ταχύτατη αποζημίωση ύψους 1.550.000 ευρώ που

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»