Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Ερντογάν-Τατάρ: «Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια για να σπαταλήσουμε για την Κύπρο» – Προχωρούν σε μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου

Τα σχέδια του για μερικό άνοιγμα της Αμμόχωστου ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα ο Πρόεδρος Ερντογάν, προχωρώντας σε άρση του καθεστώτος στρατιωτικοποιημένης ζώνης της Αμμοχώστου, σε ποσοστό εδάφους που αντιστοιχεί στο 3,5% της περιοχής. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους Ελληνοκύπριους να υποβάλλουν αιτήσεις στην επιτροπή του ψευδοκράτους για να τους επιστραφούν οι περιουσίες τους, θέτοντας ωστόσο ως όρο να αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της προκλητικής του ομιλίας, με τη συνοδεία του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», μεταξύ των οποίων κατονόμασε και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. «Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, είπε αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων έθεσε στο στόχαστρο και την Ε.Ε. υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να λάβει υπόψη τις συμβουλές των ευρωπαϊκών αρχών και ότι θα κάνει αυτό που πρέπει, στηριζόμενος στη θεωρία του περί των δύο κρατών στην Κύπρο.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η πολιτική των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων στηρίζεται πάνω στο ψέμα», καταγγέλλοντας τις Βρυξέλλες για απατηλές υποσχέσεις βοήθειας προς τους Τουρκοκύπριους.

Αμφισβητώντας για άλλη μια φορά το διεθνές δίκαιο, εμμένει στην άποψή του ότι «η νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μεταξύ δύο κρατών», προσθέτοντας ότι «Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε για την Κύπρο, οι τουρκικές προτάσεις για ειρηνική διευθέτηση είναι ακόμα στο τραπέζι».

«Έχουμε δίκιο, και επειδή έχουμε δίκιο, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι το τέλος», τονίζει σε δηλώσεις του.

Mε πληροφορίες από skai.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών εταιρειών βιώνουν στην πράξη τα αποτελέσματα της επανακατάργησης των Συλλογικών συμβάσεων»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ΣΣΕ στην ιδιωτική ασφάλιση, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών εταιρειών βιώνουν στην