Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μέσω Taxis θα ενημερωθούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τα ποσά της επιστροφής

Δημοσίευση: 18/10/2021
Παράταση δυνατότητας υποβολής δικαιολογητικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται η ενημέρωση για τα ποσά επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών σύμφωνα με το Mega, καθώς εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθούν οι “λογαριασμοί” στο σύστημα TAXIS αφού πρώτα προηγηθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Το ζήτημα των επιστροφών αφορά σε σχεδόν 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS.

Εκεί, θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Μάλιστα όσοι έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν το ποσό εφάπαξ έως τις 31/12, θα έχουν έκπτωση 15%.

Ωστόσο όσοι δεν μπορούν να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό, μπορούν να πληρώσουν το ποσό σε 60 μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση το Γενάρη του 2022.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη έως 31/12/2018 θα πρέπει να επιστρέψουν το 25 ή 33%, εφόσον έχει μειωθεί ο τζίρος τους περισσότερο του 70% ή εμφανίζουν ζημιά στα κέρδη τους.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά την 01/012019 θα πρέπει να επιστρέψουν το 50% αν δεν είχαν μείωση στο τζίρο τους, ενώ αν είχαν μείωση στο τζίρο τους γύρω στο 30% η επιστροφή φτάνει στο 25%.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»