Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμοί: Το 10% των Ελλήνων έχει λάβει ήδη την πρώτη δόση! Από Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, ενώ πριν από λίγη ώρα έσπασε το φράγμα του 10% των εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αναρτώνται καθημερινά στο gov.gr μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.503.487 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 1.018.675 αφορούν την πρώτη δόση, ενώ 484.812 πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς συνεχίζεται με τις ευπαθείς ομάδες, ενώ την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλιακής ομάδας 70-74. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις αρχές Απριλίου θα αρχίσει ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιών 65-69

Όπως δήλωσε η κυρία Πελώνη: «Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις έξι-επτά ευρωπαϊκές χώρες που έχουν τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού και επισπεύδει ανάλογα με τις ροές των εμβολίων που φτάνουν. Ήδη, έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν  επιπλέον 1,5 εκατομμύριο».

Η ανάγκη για την αποσυμφόρηση του εθνικού συστήματος υγείας έχει χτυπήσει κόκκινο, με την αύξηση των διασωληνωμένων να επιβάλλει την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να αξιοποιήσει το κύριο όπλο της έναντι του ιού, προκειμένου προλάβει την επιδείνωση της κατάστασης εν όψει καλοκαιριού.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα της στις 14 Μαΐου σε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση που η Ε.Ε. δεν θέσει σε ισχύ έως τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η κυβέρνηση θα προβεί σε περαιτέρω συνεννόηση με τις ενδιαφερόμενες χώρες, ώστε να υπάρξει πρόβλεψη για την διενέργεια προληπτικών τεστ στους ταξιδιώτες.

Όσον αφορά την πορεία παραλαβής των εμβολίων εντός Απριλίου, η Pfizer πρόκειται να παραδώσει στην Ελλάδα 1.100.000 δόσεις, αντίστοιχα η AstraZeneca 450.000 δόσεις, ενώ περιμένουμε την έλευση των δύο νέων εμβολίων της Moderna με 100.000 δόσεις αλλά και της Johnson & Johnson, η οποία έχει δεσμευθεί για την παράδοση 70.800 δόσεων τον Απρίλιο, 300.000 δόσεων το Μάιο και 960.000 δόσεων τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξασφαλίζει ανοσία έναντι του ιού με μόλις μία δόση, ενώ οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται και σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα αλλά και σε φαρμακεία.

Δημοσιογραφική Ομάδα insuranceforum.gr

Διαβάστε Ακόμα