Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Εμβολιασμοί: Ανοίγει τη Παρασκευή η πλατφόρμα για τους 40-44! Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια

Την Παρασκευή πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44, στην οποία θα είναι διαθέσιμα προς το κοινό τα εμβόλια της Pfizer, της AstraZeneca, της Moderna και της Johnson.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης θα λάβουν μήνυμα SMS στο κινητό τους για το ραντεβού τους, ενώ όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 35-39 και 30-34 ετών;

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, κατά την χθεσινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες για τις ηλικίες 35 έως 39 ετών, ενώ θα ακολουθήσει και η ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών.

«Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί το κλείσιμο των ραντεβού και οι παραδόσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ηλικιακών ομάδων ανά πενταετία για τους 35-39 και 30-34», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Θεμιστοκλέους, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο στόχος πλέον είναι να χορηγηθούν 5,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι «από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έχουν πραγματοποιηθεί 4.377.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2.817.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 26,8% και περισσότερο από 1.615.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 15,4%».

Εντός Ιουνίου οι εμβολιασμοί των 20-29

Σε συνέντευξή του στον Αnt1 , ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε ότι «μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 20-29 ετών».

Διαβάστε Ακόμα