Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

ΕΑΔΕ: Ευθυγραμμισμένη με τις αντιδράσεις των Ενώσεων πανευρωπαϊκά για την κατάργηση προμηθειών

Δημοσίευση: 31/03/2023
ΕΑΔΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΑΔΕ σχετικά με την απαγόρευση των προμηθειών στα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Το θέμα των προμηθειών είμαι ένα ζήτημα που έχει εγείρει αντιδράσεις τόσο σε εγχώριο αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.   

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΕΑΔΕ είναι σε διαρκή επικοινωνία με το BIPAR αλλά και την ΕΑΕΕ, παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη αυτής της κίνησης και είναι ευθυγραμμισμένη με τις αντιδράσεις των Ενώσεων πανευρωπαϊκά.

Η συζήτηση περί κατάργησης των προμηθειών στα χρηματοοικονομικά προϊόντα, υπό το άλλοθι της ορθής ενημέρωσης και της προστασίας του συμφέροντος του καταναλωτή, δεν τεκμηριώνεται και δεν δικαιολογείται από την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, σε κάποια κράτη-μέλη και σε κάποια προϊόντα.

Και είναι παραδεκτό από όλους ότι είναι πολύ πρώιμη η όποια συζήτηση περί τροποποιήσεως της IDD η της MIFID».

Σε προηγούμενο άρθρο, είδαμε τις αντιδράσεις από πλευράς ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών, με την Insurance Europe να προειδοποιεί ότι μία τέτοια απόφαση θα υπονομεύσει τους στόχους της Στρατηγικής Λιανικών Επενδύσεων (RIS). Άλλωστε, σύμφωνα με παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου ήδη έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση των προμηθειών, διαπιστώθηκε πως όλο και λιγότεροι ενήλικες λαμβάνουν οικονομικές συμβουλές για επενδύσεις.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΕΕΘ

Παρέμβαση του Ε.Ε.Θ. στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή»

Παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»