Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Coface: Η Moody’s αναβαθμίζει την κυρία επιχειρηματική λειτουργία της Coface σε A1 (IFSR), με σταθερή προοπτική

Δημοσίευση: 02/10/2023
coface

Την 28η Σεπτεμβρίου, η εταιρεία αξιολογήσεων Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της οικονομικής ισχύος (Insurance Financial Strength Rating – IFSR) της Coface από Α2 σε Α1. Η εταιρεία αξιολογήσεων επίσης άλλαξε την προοπτική για την Coface από θετική σε σταθερή.

Στο Δελτίο Τύπου της, η Mοody’s επισημαίνει πως η αξιολόγηση αυτή αντανακλά την «αυξανόμενη ποικιλία δραστηριοτήτων του Ομίλου και την ενισχυμένη παρακολούθηση και βελτιωμένη διαχείριση της έκθεσης σε πιστωτικούς κινδύνους, παράγοντες για τους οποίους η Moοdy’s αναμένει να έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερη μεταβλητότητα στα κέρδη και να καταστήσει την ασφαλιστική εταιρεία καλύτερα εξοπλισμένη να αντιμετωπίσει μια οικονομική ύφεση. Η αναβάθμιση επίσης αντικατοπτρίζει το καλό επίπεδο κεφαλαιοποίησης που διατηρεί ο Όμιλος από το 2020 και τη βελτίωση στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων»

Επιπροσθέτως, η κερδοφορία της Coface έχει υπάρξει πολύ ισχυρή τα τελευταία πέντε χρόνια, με ένα μέσο μικτό ποσοστό στο 71% μεταξύ 2018 και 2022.

Η Moody’s επίσης πιστεύει ότι, από το 2016, «ο Όμιλος έχει βελτιώσει τη διαδικασία παρακολούθησης κινδύνου και έχει γίνει πιο ενεργός στην αναπροσαρμογή του χαρτοφυλακίου του. Ακόμη κι αν η μεταβλητότητα των εσόδων παραμένει χαρακτηριστικό του κλάδου της ασφάλισης πιστώσεων, η Moοdy’s αναμένει τη μεταβλητότητα της Coface να παραμείνει σε μέτρια επίπεδα»

Τέλος, η εταιρεία αξιολογήσεων σημειώνει πως αυτή η «σταθερή προοπτική αντανακλά την προσδοκία της Mοody’s πως η Cοface θα διατηρήσει το ποσοστό Solvency II  πάνω από 180%, ένα ποσοστό μόχλευσης κάτω από 30% και ότι ο Όμιλος δεν θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο ως αποτέλεσμα αποφάσεων πιστωτικών ορίων ή περιουσιακών στοιχείων»

Η Phalla Gervais, Chief Finance & Risk Officer, σχολίασε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αναβάθμιση από τη Moοdy’s σε Α1. Αυτό επιβραβεύει την εργασία των ομάδων της Cοface και αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πελάτες μας. Επίσης αναγνωρίζει την ευελιξία και ανθεκτικότητα της Cοface, καθώς και την ποιότητα στη διαχείριση των κινδύνων, στοιχεία που βρίσκονται στην καρδιά της εξειδίκευσης και φιλοσοφίας μας. Η Cοface βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος στο να παραδώσει το στρατηγικό της σχέδιο ‘Build to Lead’ και ετοιμάζεται ενεργά για το επόμενο κεφάλαιό της το οποίο θα παρουσιαστεί στις 5 Μαρτίου 2024»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»