Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

City Insurance: Ασφαλιστικές εταιρείες εντός και εκτός Ρουμανίας διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο της με πάνω από 3 εκατ. πελάτες

Δημοσίευση: 15/10/2021
City Insurance

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι τουλάχιστον 2 εταιρείες, μια εκ των οποίων και εκτός Ρουμανίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς του χαρτοφυλακίου της City Insurance, σύμφωνα με πληροφορίες του economica.net.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρουμανικού μέσου ενημέρωσης, μια από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους είναι η Allianz Țiriac, η οποία αποτελεί τη πιο κερδοφόρα και σταθερή ασφαλιστική εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας. Η δεύτερη εταιρεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι μια μικρή ασφαλιστική εταιρεία fintech που επιθυμεί να εισέλθει δυναμικά στην ρουμάνικη αγορά, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της εταιρείας εάν δεν λήξουν από μόνα τους, θα τερματιστούν εντός 90 ημερών από την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης. Ωστόσο, το χαρτοφυλάκιο της City Insurance αποτελεί πόλο έλξης όχι τόσο για τα ίδια τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, αλλά για τα δεδομένα τα οποία περιέχουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της City Insurance είναι εξαιρετικά μεγάλο, απαριθμώντας πάνω από 3 εκατ. πελάτες. Συνεπώς αν μεταβιβαστεί σε μία νέα εταιρεία τότε αυτή θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το εύρος του πελατολογίου της City Insurance ακόμη και για ασφαλιστήρια συμβόλαια εκτός του κλάδου των αυτοκινήτων.

Πηγή: economica.net

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»