Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Υψηλά κέρδη για την Chubb καθώς οι επενδύσεις της πιάνουν τόπο

Δημοσίευση: 30/10/2023
Chubb

Η ασφαλιστική εταιρεία Chubb υπερέβη τις εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία κέρδη, καθώς η ανάκαμψη των αγορών συνέβαλε στην αύξηση των αποδόσεων από τις επενδύσεις της.

Οι μετοχές της εταιρείας που είναι καταχωρημένες στο NYSE αυξήθηκαν κατά περίπου 2% στο εκτεταμένο χρονικό διάστημα συναλλαγών.

Τα επενδυτικά έσοδα έχουν ανακάμψει για τις ασφαλιστικές που επενδύουν σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι αγορές επανέρχονται σε κερδοφόρα πλαίσια.

Το κεντρικό λειτουργικό εισόδημα της Chubb αυξήθηκε σε $2.04 δισεκατομμύρια, ή $4.95 ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $1.31 δισεκατομμύρια, ή $3.13 ανά μετοχή, το 2022.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη $4.44 ανά μετοχή, σύμφωνα με δεδομένα της LSEG.

Το προσαρμοσμένο καθαρό επενδυτικό εισόδημα της εταιρείας έφτασε στα $1.31 δισεκατομμύρια, αυξημένο κατά 34,2% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Οι σφοδροί άνεμοι και άλλες κλιματικές απειλές που σημειώθηκαν σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, οδήγησαν την Chubb σε καθαρές οικονομικές απώλειες αντασφάλισης 670 εκατ. δολαρίων λόγω φυσικών καταστροφών, ποσό που εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με τα 949 εκατ. δολάρια του προηγούμενου χρόνου.

Η αντασφαλιστική εταιρεία μεσιτών Gallagher Re υπολόγισε τις παγκόσμιες ασφαλιστικές απώλειες από φυσικές καταστροφές τους πρώτους εννέα μήνες του 2023 να φτάνουν τα 93 δισ. δολάρια, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιπροσωπεύουν το 74% των ζημιών.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»