Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Φέτος τα Χριστούγεννα το καλύτερο δώρο είναι η Υγεία μας!

Δημοσίευση: 21/12/2023
Ασφάλιση Υγείας, Χριστούγεννα

Με τις γιορτές να είναι ήδη “στη γωνία” πολλοί καταναλωτές τρέχουν για τα δώρα της τελευταίας στιγμής. Φέτος τα Χριστούγεννα ωστόσο το καλύτερο δώρο δεν το φέρνει μαγικά ο Άγιος Βασίλης κάτω από το δέντρο αλλά ήρθε η ώρα να φροντίσουμε εμείς για τον εαυτό μας και την Υγεία μας. 

Φέτος τα Χριστούγεννα το καλύτερο δώρο είναι η Υγεία μας!

“Πάνω απ’ όλα η Yγεία μας”, “Στην Yγειά μας”, “Γερά και Δυνατά, “Γείτσες!”, όλες αυτές είναι μερικές φράσεις που χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας λόγο και όχι τυχαία. Η Υγεία αναμφιβόλως είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, κάτι για το οποίο ορισμένες φορές παραβλέπουμε να προνοήσουμε. Σίγουρα υπάρχει η κοινωνική ασφάλιση σαν δίχτυ ασφαλείας, αλλά είναι αυτό αρκετό;

Και εδώ τίθεται η εύλογη ερώτηση: Για ποιον λόγο χρειαζόμαστε ιδιωτική ασφάλιση Yγείας εφόσον είμαστε ασφαλισμένοι σε κρατικό σύστημα;

Οι κρατικές παροχές αποτελούν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τίποτα άλλο παρά ένα δίχτυ ασφαλείας. Καλύπτει ορισμένες μόνο περιπτώσεις και μόνο στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως αναλύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που οι παροχές υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα, η εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων έχει μειωθεί σημαντικά.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα 7 στους 10 πιστεύουν ότι οι κρατικές παροχές υγείας στο μέλλον θα μειωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το 2022, οι πολίτες που στρέφονται προς την ιδιωτική ασφάλιση Yγείας ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ.

Τι καλύπτει η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας που δεν καλύπτει το κρατικό σύστημα;

Φέτος τα Χριστούγεννα το καλύτερο δώρο είναι η Υγεία μας!

Η Ιδιωτική Ασφάλιση Yγείας προσφέρει επιπλέον καλύψεις πέρα ​​από το κρατικό σύστημα υγείας, προσφέροντας στους ασφαλισμένους επιλογές και πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση με τον δημόσιο τομέα, όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι, η ιδιωτική ασφάλιση επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες με μικρότερους χρόνους αναμονής.

Πρόσβαση σε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας: Ένα κύριο πλεονέκτημα είναι η επιλογή του ιατρού και του νοσοκομείου, προσφέροντας τον έλεγχο και την προσαρμογή της υγειονομικής περίθαλψης στις ατομικές ανάγκες. Επιπλέον, πολλές πολιτικές καλύπτουν θεραπείες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο δημόσιο σύστημα, όπως φυσικοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.

Άμεση πρόσβαση σε εξετάσεις και χειρουργεία: Ανάλογα με τις ανάγκες του ασφαλισμένου παρέχετε άμεση πρόσβαση σε εξετάσεις και επεμβάσεις που μπορεί να χρειαστεί. Το ύψος του ποσού που παρέχει η κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του ασφαλιζόμενου.

Ευελιξία στην Κάλυψη: Οι ασφαλιστικές πολιτικές υγείας μπορεί να παρέχουν ευελιξία στον τρόπο που οι ασφαλισμένοι επιλέγουν τα επίπεδα και τους τύπους κάλυψης που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

Οικονομική βεβαιότητα: Στις εποχές που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε την οικονομική ανθεκτικότητά μας. Στην υγεία μας ωστόσο δεν χωράνε αμφιβολίες, οποιοδήποτε απρόοπτο μπορεί να αποτελέσει “πληγή” στο προσωπικό μας budget. Ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας παρέχει προστασία από τις υψηλές δαπάνες υγείας, οπότε και μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Αποζημίωση σε περίπτωση ανικανότητας: Ένα πολύ σημαντικό προτέρημα είναι η παροχή αποζημίωσης υπό την μορφή επιδόματος σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος υποστεί ανικανότητα σε τέτοιο σημείο που να μην μπορεί να εργαστεί, όπως πρωτύτερα. Και σε αυτή την περίπτωση, το ύψος της αποζημίωσης εξαρτάται από το συμβόλαιο και την ζημιά.

Οι καλύψεις που μπορεί να παρέχει μία ασφαλιστική χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Νοσοκομειακή και Εξωνοσοκομειακή. Η διαφορά είναι εμφανής, η νοσοκομειακή αναφέρεται στα περιστατικά όπου χρειάζεται νοσηλεία ενώ η εξωνοσοκομειακή σε περιπτώσεις όπου δεν χρειάζεται.

Ποια είναι τα βήματα ωστόσο για τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου υγείας; Τι πληροφορίες θα χρειαστεί ο ασφαλιστής μου; Ποια ηλικία είναι η κατάλληλη για να αποκτήσω ιδιωτική κάλυψη υγείας;

Βρείτε τις απαντήσεις εδώ: Ασφάλιση υγείας: 3 ερωτήσεις και 1 συμβουλή!

Φέτος τα Χριστούγεννα όταν τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας στο γιορτινό τραπέζι σκεφτείτε το λιγάκι παραπάνω. Σε κάθε “Καλή Χρονιά” ας προσθέσουμε και την ευχή για Yγεία, γιατί φέτος, περισσότερο από ποτέ, η προστασία της υγείας μας είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να καλωσορίσουμε στο σπίτι μας.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»