Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Χατζηδάκης: Τι δήλωσε για την κατάργηση του 8ωρου εργασίας;

Στις σφοδρές κατηγορίες προς τη κυβέρνηση αλλά και το πρόσωπό του σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, απάντησε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κατάργηση του 8ώρου ανήκει στη φαντασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Υπουργός στον ΣΚΑΪ 100,3 διαψεύδοντας τα σενάρια περί επέκτασης του 8ωρου εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για παραφιλολογία, την οποία διασπείρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι το μέτρο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύει εδώ και τριάντα χρόνια, με νόμο που θεσπίστηκε το 1990.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός το εν λόγω νομοσχέδιο απαγορεύει για πρώτη φορά τις απολύσεις των πατεράδων για έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους, εξισώνει την αποζημίωση απόλυσης του εργατοτεχνίτη με τους άλλους υπαλλήλους και διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε συνεργατικές πλατφόρμες, όπως delivery και courier. Τα πυρά του έστρεψε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για φθηνή αντιπολίτευση στο όλο ζήτημα.

Όσον αφορά το ζήτημα των προσωρινών συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι οι συνταξιούχοι που έλαβαν την προσωρινή σύνταξη θα λάβουν χρήματα και τον επόμενο μήνα.

Επιπλέον, στις δηλώσεις του επισήμανε ότι παραμένει ανοιχτό το ζήτημα με τις εκκρεμείς συντάξεις, τονίζοντας ωστόσο ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021 εκδόθηκαν 46% περισσότερες συντάξεις από το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 61% παραπάνω από αυτό του 2019.

Διαβάστε Ακόμα