Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Η BNP Paribas Cardif εξαγοράζει το πλειοψηφικό ποσοστό στην ασφαλιστική μονάδα της Ιταλικής BCC ICCREA

Δημοσίευση: 27/11/2023
BNP Paribas Cardif, BCC ICCREA, εξαγορά

Σε μια σημαντική κίνηση στον κλάδο των ασφαλίσεων, η BNP Paribas Cardif, η ασφαλιστική μονάδα της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, ανακοίνωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της ασφαλιστικής εταιρίας BCC Vita, θυγατρική του ιταλικού τραπεζικού ομίλου, BCC ICCREA.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η ΒNP Paribas Cardif αποκτά το 51% της BCC Vita, με δυνατότητα να αυξήσει το ποσοστό της συμμετοχής σε 70%, αγοράζοντας το υπόλοιπο 19%. Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στην BNP Paribas Cardif να διαθέτει προϊόντα ασφάλισης ζωής μέσω των τραπεζών του συνεταιριστικού ομίλου BCC ICCREA για δεκαπέντε χρόνια.

Η BCC ICCREA αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην Ιταλία ως προς τον αριθμό καταστημάτων, μετά την Intesa Sanpaolo. Η εν λόγω εξαγορά θεωρείται ένα στρατηγικό βήμα για την ΒNP Paribas Cardif, καθώς της επιτρέπει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Ιταλίας και να διευρύνει το δίκτυο διανομής των ασφαλιστικών της προϊόντων.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να φέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές. Από τη μια πλευρά, η BNP Paribas Cardif επεκτείνει το πεδίο επιρροής της σε μία αναπτυσσόμενη και δυναμική αγορά, ενώ από την άλλη, η BCC ICCREA ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της ασφάλισης μέσω μιας συνεργασίας με μια καταξιωμένη διεθνή εταιρία.

Πλέον η ΒNP Paribas Cardif θα διανέμει τα ασφαλιστικά της προϊόντα αποκλειστικά μέσω των 116 συνεταιριστικών τραπεζών της ICCREA.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»