Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Αυστραλία: Κοσμηματοπώλης εμπλέκεται σε απάτη κατα ασφαλιστικής

Δημοσίευση: 27/03/2024

Ο κοσμηματοπώλης Michel Germani από το Σίδνεϊ θα δηλώσει αθώος στις κατηγορίες ότι βοήθησε στο σχεδιασμό και το συντονισμό μιας σκηνοθετημένης ένοπλης ληστείας στο κατάστημά του στο ξενοδοχείο Hilton στο CBD του Σίδνεϊ τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει μια ασφαλιστική εταιρεία.

Ο δικηγόρος Mark Carmody, ο οποίος είναι ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τόσο τον κ. Germani, 66 ετών, όσο και τη σύζυγό του Coco, δηλώνει στο insuranceNEWS.com.au ότι η υπόθεση του Στέμματος εναντίον του ζευγαριού “είναι περιστασιακή”.

“Αρνούνται απολύτως τους ισχυρισμούς και θα υπερασπιστούν τις κατηγορίες στη δίκη”, δήλωσε ο κ. Carmody. “Επειδή η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη, δεν έχω το ελεύθερο να πω κάτι περισσότερο από αυτό, καθώς θα είναι θέμα που θα αποφασίσουν οι ένορκοι στη δίκη”.

Ο κ. Germani, ο οποίος πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο την επόμενη φορά στις 18 Απριλίου, συνελήφθη στις 8 Μαΐου και κατηγορείται για σκηνοθεσία ληστείας στις 19 Ιανουαρίου 2023 και για υποβολή ασφαλιστικής απαίτησης γνωρίζοντας ότι ήταν ψευδής με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση οικονομικού πλεονεκτήματος.

Το αίτημά του για εγγύηση απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο της NSW.

“Υπάρχει απαράδεκτος κίνδυνος ο αιτών να μην εμφανιστεί στη διαδικασία για το αδίκημα και να παρέμβει σε μάρτυρες ή αποδεικτικά στοιχεία και, υπό όλες τις συνθήκες, η εγγύηση απορρίπτεται”, δήλωσε η δικαστής Sarah McNaughton.

Λίγο μετά τις 8 π.μ. την επομένη της ληστείας, ο κ. Germani έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Barrenjoey Insurance Brokers, η οποία είναι ασφαλισμένη από τα Lloyd’s του Λονδίνου. Ο μεσίτης έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα έντυπο απαίτησης και ενημέρωσε ότι “αυτή θα είναι μια παρατεταμένη απαίτηση”.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο κ. Germani υπέβαλε ένα έντυπο ισχυριζόμενος ότι κλάπηκαν 164 αντικείμενα με κόστος χονδρικής πώλησης 2,82 εκατομμύρια δολάρια και λιανικής πώλησης 7,54 εκατομμύρια δολάρια.

Τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του insuranceNEWS.com.au περιγράφουν την υπόθεση  και αναφέρουν ότι η αστυνομία συγκρότησε μια ομάδα κρούσης για να διερευνήσει τις συνθήκες γύρω από την αναφερόμενη ένοπλη ληστεία.

Αρχικά καταγγέλθηκε στην αστυνομία ότι ο κ. Germani και ένα άλλο μέλος του προσωπικού έπεσαν θύματα ληστείας από δύο δράστες που κανόνισαν να δουν τα κοσμήματα μετά το τέλος του ωραρίου.

Το ζευγάρι δέθηκε με καλώδια και έμεινε στο κατάστημα. Το μέλος του προσωπικού δεν συμμετείχε, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Το μέλος του προσωπικού άρχισε να ουρλιάζει δυνατά και οι περαστικοί ειδοποιήθηκαν και σύντομα κλήθηκε η αστυνομία. Εντόπισαν την αιτούσα και το μέλος του προσωπικού δεμένα μέσα στο κατάστημα”, αναφέρουν τα έγγραφα.

Η αστυνομία της NSW ισχυρίζεται ότι ο κ. Germani κανόνισε με μια συνεργάτιδά του, την Giulia Penna από το Strathfield NSW, να οργανώσει αυτή τη ληστεία. Φέρεται ότι η κ. Penna επιστράτευσε δύο άνδρες από το Σίδνεϊ για να εκτελέσουν την πράξη και ότι βοηθήθηκε επίσης από έναν άλλο συγκατηγορούμενο.

Η υπόθεση της αστυνομίας βασίζεται σε υλικό τηλεφωνικών υποκλοπών, μαρτυρίες μαρτύρων, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και αρχεία κλήσεων.

“Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα άτομα βρίσκονταν στην κατοικία της κας Penna, όπου παρευρισκόταν ο προσφεύγων (κ. Germani), για να οργανώσουν το αδίκημα της ληστείας, και η αστυνομία ισχυρίζεται περαιτέρω ότι η συνάντηση περιελάμβανε την εσκεμμένη κατασκευή μιας συνάντησης πελατών για την προετοιμασία της ληστείας”, αναφέρεται στο δικαστικό πρακτικό.

Το κοσμηματοπωλείο Germani ήταν χορηγός της τηλεοπτικής εκπομπής “Sale of the Century” επί 13 χρόνια, σχεδίασε σκουλαρίκια με ζαφείρια και διαμάντια για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και κοσμήματα για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ο κ. Germani ξεκίνησε την καριέρα του ξεκίνησε με πέντε καταστήματα κοσμημάτων για την Al-Rajhi, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης τράπεζας στη Σαουδική Αραβία. Προηγουμένως εργαζόταν στο Χρηματιστήριο Διαμαντιών στην Αμβέρσα και την Ελβετία, πριν μετακομίσει στην Αυστραλία το 1985.

Κέρδισε το βραβείο “De Beers Diamond Facets” το 1989, άνοιξε ένα κατάστημα Circular Quay για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και έχει το δικό του άρωμα, BIJOUX.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»