Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Αριστείδης Βασιλειάδης: Η αξία και η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στις δύσκολες μέρες του Θεσσαλικού κάμπου

Δημοσίευση: 11/09/2023
Αριστείδης Βασιλειάδης, πλημμύρες, κακοκαιρία daniel

Γράφει ο Αριστείδης Βασιλειάδης, Founder της Insurance Innovation

Τεράστιες ζημίες έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στον Θεσσαλικό κάμπο καθώς και στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο insuranceforum.gr οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από την κακοκαιρία ξεπερνούν τις 2.000 και ακόμη περισσότερες είναι οι κατοικίες και τα μικρότερα καταστήματα.

Μέρος των ζημιών είναι ασφαλισμένο, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί το ποσοστό επί του συνόλου, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή. Πάντως, εδώ και ημέρες, εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών βρίσκονται στην περιοχή και καταμετρούν τις ζημίες.

Αναφορά στο ζήτημα των μεγάλων καταστροφών έκανε προ ημερών και ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών, κ. Λέκκας, λέγοντας πως «υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες ζημιές περιφερειακά της Λάρισας και κατά μήκος του ποταμού Πηνειού, καθώς πλημμύρισαν ανοιχτοί χώροι, αγροτικές και βιομηχανικές εκτάσεις.»

Αριστείδης Βασιλειάδης: Η αξία και η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στις δύσκολες μέρες του Θεσσαλικού κάμπου

Θεσσαλία: Φωτογραφία από το εμπορικό κέντρο και το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει έκτακτους εσωτερικούς μηχανισμούς προκειμένου να ανταπεξέλθουν αλλα κυρίως να αντιμετωπίσουν άμεσα τα αιτήματα αποζημιώσεων καθώς και τις ανάλογες διαδικασίες.

Στελέχη εταιρειών με τα οποία συνομιλήσαμε μας ανέφεραν πως η έναρξη της αποκατάστασης των ζημιών πιθανότατα θα καθυστερήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεδομένης της εκτεταμένης καταστροφής στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου υδροδότησης των περιοχών καθώς και στην μεγάλη καταστροφή μέρους του οδικού δικτύου.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την χώρα, οι συνάδελφοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές καθώς και ασφαλιστικές εταιρείες θα βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που έχασαν κατοικίες, επιχειρήσεις και αλλα περιουσιακά στοιχεία.

Σε αυτές τις τραγικές και δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία και η χώρα μας η αξία της ασφάλισης αναδεικνύεται και μας αποδεικνύει πως στα δύσκολα μπορούμε να βασιστούμε κάπου, τουλάχιστον για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»