Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι ισχύει με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Υγείας; – 2+1 χρήσιμα tips για αυτούς που ακόμα το σκέφτονται

Δημοσίευση: 19/10/2023
Ασφαλιστήριο συμβόλαιο Υγείας, ασφάλιση υγείας

“Πάνω απ’ όλα η Υγεία” μας ή “στην Υγειά μας” είναι δύο από τις πιο συχνές εκφράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε. 

Γράφει η Δήμητρα Καφαδάρη,

Είναι παραδεκτό ότι η Υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό στις ζωές όλων, προτεραιότητα όπως και προαπαιτούμενο για ότι αποφασίζουμε να κάνουμε στο μέλλον. Γι΄αυτόν τον λόγο και ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας.

Διαβάστε επίσης: Ασφάλιση υγείας παιδιού | Ένα βασικό προνόμιο για κάθε οικογένεια

Εδώ και αρκετά χρόνια η εμπιστοσύνη στο κρατικό σύστημα υγειας όπως επίσης και οι παροχές που προσθέσει έχουν υποβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα, 7 στους 10 ανθρώπους πιστεύουν ότι οι κρατικές παροχές υγείας στο μέλλον θα μειωθούν. Είναι εμφανές, και όχι μόνο από έρευνες, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δηλώνει ότι δεν είναι καλυμμένοι από τις υφιστάμενες κρατικές παροχές υγείας.

Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο Υγείας. Ένα συμβόλαιο τέτοιου είδους λειτουργεί παράλληλα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), προσφέροντας ειδικά προνόμια και καλύψεις τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές παρανοήσεις σχετικά με την χρησιμότητα, την προσιτότητα ακόμα και με το πλήθος και την διαθεσιμότητα των ασφαλιστικών προγραμμάτων. 

Ας ξεκαθαρίσουμε επομένως μερικά πράγματα:

  1. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Υγείας δεν “πονάνε” την τσέπη των ανθρώπων

Το ότι ένα ιδιωτικό συμβόλαιο ασφάλισης Υγείας είναι απαγορευτικά ακριβό πρόκειται για την πιο συχνή παρανόηση. Και είναι λογικό καθώς ένα σημαντικό μέρος των ανθρώπων δεν είναι ενημερωμένο σχετικά με το πλήθος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και τις παρεχόμενες καλύψεις. Εσείς το ξέρατε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα υγείας ανάλογα με τις ανάγκες σας;

Κάποιες από τις βασικές καλύψεις που διαθέτουν τέτοιου είδους προγράμματα είναι η κάλυψη νοσηλείας με ή χωρίς διανυκτέρευση, επεμβάσεις και φυσικά υπηρεσίες σε εξωτερικά ιατρεία. Ωστόσο υπάρχουν φυσικά και επιπρόσθετες καλύψεις, ανάλογα το συμβόλαιο, όπως οδοντιατρικές και οφθαλμιατρικές υπηρεσίες, ειδικά προνόμια και σημαντικές εκπτώσεις σε εξωτερικά ιατρεία, καλύψεις για βοηθητικές υπηρεσίες, όπως η φυσικοθεραπεία, ψυχικής υγειας και πολλά άλλα.

Τα ασφαλιστήρια έρχονται σε “πακέτα” έτοιμα για τους καταναλωτές και τις ανάγκες τους ενώ τα ασφάλιστρα δεν είναι άλλο παρά ένα μικρό χρηματικό μέρος των καλύψεων, προσιτό στην πλειονότητα των ανθρώπων.

    2. Να μιλάτε με το σωστό άτομο

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όσον αφορά την σύναψη ενός ασφαλιστηρίoυ να απευθύνεστε πάντα στο κατάλληλο άτομο. Και δεν μιλάμε μόνο για ασφαλιστικά προγράμματα υγειας αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις όπου χρειάζεται η ασφάλιση.

Αυτό το άτομο δεν είναι κανένα άλλο εκτός από των Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι εκείνοι οι επαγγελματίες της ασφάλισης οι οποίοι συνεργάζονται, με απλά λόγια, με ασφαλιστικές εταιρείες οπότε και διαθέτουν ένα εύρος επιλογών για τους πελάτες τους.

Και γιατί είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε ένα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή; Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές κάθε χρόνο εξετάζονται πάνω σε θέματα που αφορούν την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων όπως επίσης και στις επαγγελματικές τους γνώσεις. Είναι άμεσα ενημερωμένοι για το εύρος των ασφαλιστηρίων προγραμμάτων, τις ανάγκες τις αγοράς και οπωσδήποτε της ασφαλιστικής επικαιρότητας.

Επιπλέον, είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σας καθοδηγήσουν στην σωστή επιλογή, πάντα με βάση τα αιτήματά σας. Θυμηθείτε, δεν παρέχουν μόνο ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα από μία εταιρεία αλλά διαθέτουν ένα εύρος ευέλικτων επιλογών για εσάς και την οικογένειά σας.

    3.  Η ηλικία είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αυξάνονται τα ασφάλιστρα

Όσο μεγαλώνουμε είναι λογικό να αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο νόσημα. Ο οργανισμός είναι πιο ευαίσθητος απέναντι σε εξωγενείς παράγοντες ενώ το χρονικό διάστημα το οποίο χρειαζόμαστε για να αναρρώσουμε, αυξάνεται σταδιακά.

Πέραν όμως της ηλικίας υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Υπάρχουσες παθήσεις
  • Κακές συνήθεις όπως το κάπνισμα και το ποτό
  • Το ύψος των επιλεγμένων καλύψεων
  • Ο συντελεστής αποζημιώσεων (σχέση μεταξύ αποζημιώσεων και ασφαλίστρων)

Διαβάστε επίσης: Ασφάλιση υγειας: 3 ερωτήσεις και 1 συμβουλή!

Όπως και να έχει, σε όποια ηλικία ή κατάσταση υγείας και να βρισκόμαστε, ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε το πόσα σημαίνει η Υγεία για εμάς και να αναγνωρίσουμε την χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης σ’ αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»