Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Αποζημίωση 5,2 εκατ. δολαρίων σε γυναίκα που κόλλησε ΣΜΝ στη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων σε αυτοκίνητο από την εταιρεία που ήταν ασφαλισμένο

Δημοσίευση: 14/06/2022
Αποζημίωση Αποζημίωση 246.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν 51χρονος ασφαλιστής και η εταιρεία του σε ασφαλισμένη στη Ρόδο

Πρωτοφανής είναι η απόφαση του Εφετείου της Δυτικής Περιφέρειας του Μιζούρι να αναγνωρίσει το αίτημα ασφαλιστικής αποζημίωσης μιας γυναίκας, η οποία κόλλησε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων σε αυτοκίνητο, από την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το όχημα. Το Εφετείο επιβεβαίωσε την απόφασή του για την χορήγηση ασφαλιστικής αποζημίωσης, ύψους 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την ασφαλιστική εταιρεία Geico στην ενάγουσα.

Όπως υποστηρίζει η ενάγουσα (Μ.Ο.), όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν εκείνη και ο ασφαλισμένος προχώρησαν σε ερωτική πράξη στο αυτοκίνητο του ασφαλισμένου στη διάρκεια της οποίας ο ασφαλισμένος την μόλυνε εξ αμελείας με HPV, μη λαμβάνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις και αμελώντας να την ενημερώσει για τη διάγνωσή του, παρόλο που είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής του. Η ασφαλιστική εταιρεία Geico από πλευράς της υποστήριξε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκανε λάθος και ότι επιβεβαίωσε τη διαιτητική απόφαση, χωρίς να της δώσει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τις θέσεις της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Μ.Ο. ενημέρωσε την Geico για μια αξίωση που σκόπευε να υποβάλει εναντίον του ασφαλισμένου και έκανε μια τελική προσφορά διακανονισμού ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η Geico ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της.

Τον Μάρτιο του 2021, η Μ.Ο. και ο ασφαλισμένος συμφώνησαν να ακολουθήσουν τη νομική οδό για να λύσουν τις διαφορές του. Ο διαιτητής προσδιόρισε τη σεξουαλική δραστηριότητα στο αυτοκίνητο του ασφαλισμένου που «προκάλεσε άμεσα ή συνεισέφερε άμεσα στη ζημία» για την Μ.Ο.και επιδίκασε το ποσό των 5,2 εκατ. τον Μάιο του 2021. Μια εβδομάδα αργότερα, η Μ.Ο. ενημέρωσε την Geico ότι αυτή και ο ασφαλισμένος είχαν συνάψει συμφωνία διαιτησίας και η Μ.Ο. υπέβαλε την αίτησή της για αποζημίωση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο Geico έμαθε για τη μήνυση μόλις εβδομάδες αργότερα, παρακολουθώντας το αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων των δικαστηρίων της Πολιτείας του Μιζούρι.

Τον Ιούλιο του 2021, η Geico κατέθεσε μια πρόταση για νέα δίκη και αίτημα για την ακύρωση της αποζημίωσης των 5,2 $, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε όλες τις προτάσεις.

Στην υπόθεσή της ενώπιον του Εφετείου, η Geico ισχυρίζεται ότι δεν της δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχει στο δικαστήριο, να υποβάλει τις προτάσεις της ή να ασκήσει αντιδικία ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου πριν από την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να επιβεβαιώσει τη διαιτητική απόφαση.

Στη γνωμοδότησή του, το Εφετείο ανέφερε ότι αν και ένας ασφαλιστής έχει το δικαίωμα να λάβει γραπτή ειδοποίηση και την ευκαιρία να παρέμβει, δεν δικαιούται να αναπτύξει γεγονότα και επιχειρήματα προκαταλήψεις.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»