Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023

Τι γίνεται με την απολύσεις 33 υπαλλήλων από την Εθνική Ασφαλιστική; | Η ΟΑΣΕ στο πλευρό του Συλλόγου

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, ΟΑΣΕ, Εθνική Ασφαλιστική, απολύσεις

Έντονες οι εξελίξεις στο μέτωπο της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την απόφαση της Εταιρίας να προβεί σε απολύσεις 33 υπαλλήλων του προσωπικού που εργαζόταν επί χρόνια ως “ενοικιαζόμενοι”. Την στήριξή της παρέχει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) όπου και ζητείται άμεση ανάκληση της απόφασης.  

Στις 9:30 σήμερα 28/07 ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής μαζί με την Ομοσπονδία και άλλους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους (Γ.Σ.Ε.Ε, Ε.Κ.Α.) συναντήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας ώστε στο πλαίσιο ήδη προγραμματισμένης συνάντησης του Δ.Σ. με τη διαπραγματευτική ομάδα της Διοίκησης για την ΣΣΕ, να γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος για τις προγραμματισμένες απολύσεις προσωπικού.

Έως τώρα, η Διοίκηση έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συνάντηση με τους εκπροσώπους των οργανώσεων. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, έχει ήδη αποσταλθεί επιστολή προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της Βουλής, ζητώντας την παρέμβασή τους για να ανατραπεί η απόφαση της Διοίκησης και ταυτόχρονα ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να προασπιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων.

“(η Εταιρία) Μας θεωρεί αναλώσιμους. Θέλει να κόψει το ψωμί εργαζομένων που το μόνο τους αμάρτημα είναι η προσφορά στην Εταιρία”, αναφέρει ο Σύλλογος.

Συγκεκριμένα:

“H Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τις ευλογίες του βασικού της μετόχου, που είναι το fund CVC Capital Partners, αποφάσισε πριν ένα μήνα να μοιράσει 1.500.000€ bonus σε ελάχιστα στελέχη, που μάλιστα κάποια από αυτά δεν έχουν καν κλείσει χρόνο στην Εταιρία, και παράλληλα, πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε ότι πετάει στον δρόμο 33 εργαζόμενους, που αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών της λειτουργιών, περιφρονώντας την πολυετή τους προσφορά σε διάφορους κλάδους της Εταιρίας.

Το ετήσιο όφελός της από τις απολύσεις θα προσεγγίσει τις 800.000€, προκειμένου να μπουν στο ταμείο των κερδών του fund ή να μοιραστούν σε καινούργια bonus.

H Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής χλευάζει τον ίδιο της τον εαυτό καθώς με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου κ. R. Gauci «Η Εθνική Ασφαλιστική έχει πολλά δυνατά στοιχεία, θα εργαστούμε μαζί με τους ανθρώπους της Εταιρίας για να μετατραπεί η δύναμη του brand σε αξία για όλους. Για τους Πελάτες, τους Συνεργάτες, το Μέτοχο και φυσικά τους Εργαζόμενους».

H Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής παραπλανά συνεργάτες, πελάτες και τύπο (κλαδικό και μη) καθώς κάνει επίσημη αναφορά για 137 προσλήψεις αποσιωπώντας έντεχνα το δράμα και την απόγνωση που η ίδια προκαλεί σε 33 τουλάχιστον οικογένειες. Το στίγμα των απολύσεων, που βαφτίζονται απομακρύνσεις, δεν εξαγνίζεται ή εξωραΐζεται με τις καλογυαλισμένες συνεντεύξεις , ούτε με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για ανθρωποκεντρικότητα και αναπτυξιακή πορεία της Εταιρίας.

H παράταξή μας, ο Σύλλογος, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής καταγγέλλουν τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής για 33 απολύσεις (όπως κι αν τις βαφτίζει), που πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που αυξάνονται οι πωλήσεις της Εταιρίας, αλλά και η συνεχιζόμενη κερδοφορία της.

Την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής επιλέγει να πετάξει στον καιάδα της ανεργίας χωρίς καμία αιτιολογία 33 οικογένειες”.

Ταυτόχρονα, η ΟΑΣΕ καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης χαρακτηρίζοντάς την ως “απαράδεκτη”, την ίδια ώρα που η Εθνική Ασφαλιστική σημειώνει σημαντικά κέρδη και μοιράζει απλόχερα bonus στα διευθυντικά της στελέχη.

“Η Ομοσπονδία καταγγέλλει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής που αφορά την απόλυση 33 συναδέλφων , την ίδια ώρα που η ίδια η εταιρεία καταγράφει κέρδη και μοιράζει απλόχερα bonus στα διευθυντικά της στελέχη.

Η Ομοσπονδία συμπαρίσταται στον αγώνα του σωματείου και των εργαζομένων και ζητά ανάκληση των απολύσεων.

Η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία ήταν, είναι και θα παραμείνει η κορυφαία μας απάντηση για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τον σεβασμό των όρων που υπαγορεύει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η κοινωνική συνοχή.

Παρόλο που η Διοίκηση της Εθνικής ασφαλιστικής αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΟΑΣΕ και των άλλων συνδικαλιστικών Οργανώσεων, της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, θα είμαστε την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 09:30 μαζί με τους εργαζόμενους, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για να δείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής”.

Περαιτέρω εξελίξεις στην συνέχεια…

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα