Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής: Θα προχωρήσει σε καταγγελίες σχετικά με την απομάκρυνση 33ων συναδέλφων από την Εταιρία

Δημοσίευση: 26/07/2023
Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, απομάκρυνση

Μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής περί έναρξης εφαρμογής του σχεδίου ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρίας, έρχεται νέα ανακοίνωση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, οι οποίοι κάνουν λόγο για την απομάκρυνση 33ων ατόμων που εργαζόταν στην Εταιρία από το 2007.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιείται για την μεγιστοποίηση των funds. Ο Σύλλογος θα επιδιώξει συναντήσεις με τη Διοίκηση και θα προχωρήσει σε καταγγελίες στα αρμόδια όργανα και στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Εταιρία επίλεξε με απόφαση «διευθυντικού δικαιώματος», χωρίς καμία αφορμή ή αιτιολόγηση να «απομακρύνει» 33 συναδέλφους μας από την Εθνική Ασφαλιστική.

Συναδέλφους που εργάζονταν γι’ αυτή μέσω εταιριών ενοικίασης πολλά χρόνια (από το 2007, δηλαδή 16 χρόνια). Συναδέλφους μας που έχουν εργαστεί τα πιο παραγωγικά χρόνια τους για την Εταιρία που τώρα τους πετάει ουσιαστικά στο δρόμο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει την πολιτική ουσιαστικών απολύσεων που η Εθνική Ασφαλιστική αποφάσισε για εργαζόμενους της.

Μετά την αθρόα πολιτική προσλήψεων «ειδικών συμβούλων», τώρα εφαρμόζει το δόγμα των αθρόων απολύσεων χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, εκτός από την πρόθεση της για μεγιστοποίηση των κερδών του fund– ιδιοκτήτη της.

Ο Σύλλογός μας θα καταγγείλει στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΑΣΕ, ΕΚΑ και ΓΣΕΕ), στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα την πολιτική απομακρύνσεων – απολύσεων του CVCCapitalPartnersFund και του πλουσιοπάροχα αμειβόμενου Διοικητικού σχήματος.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα επιδιώξει συναντήσεις με τη Διοίκηση για να εξετάσει την κάθε απομάκρυνση – απόλυση ξεχωριστά καθώς και τους λόγους που οι συνάδελφοι αυτοί δεν μπορούν να απορροφηθούν σε άλλες μονάδες της Εταιρίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους, που πετάει στον δρόμο η Εθνική Ασφαλιστική.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»