Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε στο “Ανάλυσέ το” την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου: Κλοπή σε κατάστημα με εργαλεία – Πως θα κριθεί & αποζημιωθεί η περίπτωση;

Ανάλυσέ το, κλοπή σε κατάστημα με εργαλεία

Μη χάσετε αυτή τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, την εκπομπή “Ανάλυσέ το” την μοναδική διαδικτυακή εκπομπή με ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων (προ) ασφαλιστικών ελέγχων. Για ακόμα μία χρονιά το “Ανάλυσέ το” με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers θα βρίσκεται στην οθόνη σας κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00.

Στα πλαίσια της εκπομπής διερευνούμε περιπτώσεις προ-ασφαλιστικών ελέγχων, ασφαλιστικών ζημιών, αξιώσεων και αποζημιώσεων από την οπτική όλων των εμπλεκόμενων μερών (πελάτης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πραγματογνώμονας, ασφαλιστική εταιρεία). Κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μοναδικό case study όπου αναλύουμε τα όσα ορίζει ο νόμος και οι ασφαλιστικές συμβάσεις στην πράξη, ενώ βλέπουμε από την πρώτη γραμμή την όλη διαδικασία αξιολόγησης.

Παράλληλα με τη παρουσίαση των θεμάτων, ο κ. Νικολάκος απαντά σε ερωτήματα τηλεθεατών και δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν στην καθημερινή δραστηριότητα των επαγγελματιών.

Δείτε στην εκπομπή της Δευτέρας, 20 Νοεμβρίου:

Δύο βαλίτσες με εργαλεία χειρός και εργαλειομηχανές έτυχαν κλοπής κατόπιν θραύσης σταθερού απλού υαλοπίνακα (1cm) του ασφαλισμένου καταστήματος. Οι δράστες έσπασαν τον υαλοπίνακα με το χυτοσίδηρο καπάκι του φρεατίου της ΕΥΔΑΠ και στην συνέχεια αφαίρεσαν τα παραπάνω αντικείμενα από τη πρασιά του κτηρίου με έκταση των χεριών και σκυφτοί χωρίς να εισέλθουν στο χώρο του καταστήματος.

Στο κατάστημα υπάρχει συναγερμός ο οποίος είναι συντηρημένος και ενεργός. Κατά την ανάλυση των σημάτων του συναγερμού διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της κλoπής τα υφιστάμενα ραντάρ δεν ανίχνευσαν «κίνηση» όποτε δεν κατέγραψαν τo περιστατικό.

Δείτε στο "Ανάλυσέ το" την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου: Κλοπή σε κατάστημα με εργαλεία - Πως θα κριθεί & αποζημιωθεί η περίπτωση;

Στην αίτηση ασφάλισης ο συναγερμός έχει δηλωθεί. Στο δε ασφαλιστήριο υπάρχει ρήτρα κάλυψης του κίνδυνου κλοπής με βασικές προϋποθέσεις:

  • αφενός την διάρρηξη με ταυτόχρονη ύπαρξη εμφανών ζημιών
  • αφετέρου την ύπαρξη συστήματος συναγερμού με ραντάρ συνδεδεμένο με εταιρεία λήψης σημάτων και άμεσης κλήσης των Αρχών σε περίπτωση κλοπής.

Στις εξαιρέσεις της κλοπής υπάρχουν ρητές αναφορές για τις περιπτώσεις αντικλειδιού, ένοπλης ληστείας, μυστηριώδους εξαφάνισης και ακατοίκητου κτηρίου άνω των 45 ημερών.

Πως θα κριθεί και θα αποζημιωθεί η ανωτέρω περίπτωσή; Δείτε την ανάλυση του περιστατικού καθώς και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στο “Ανάλυσέ το” τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Δείτε τα προηγούμενα επεισόδια της εκπομπής “Ανάλυσέ το”, πατώντας εδώ.

Η εκπομπή Aνάλυσέ το!” μεταδίδεται ζωντανά από το insuranceforum web tv, από τη σελίδα μας στο Facebook καθώς και από το κανάλι της Innovation Media στο Youtube κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα