Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Δείτε σήμερα στο “Ανάλυσέ το”: 40χρονος επιθυμεί να συνάψει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα | Πως θα κριθεί και μελετηθεί η περίπτωση;

Δημοσίευση: 22/01/2024
Ανάλυσέ το 22/01/24

Μη χάσετε σήμερα το “Ανάλυσέ το”, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή με ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων (προ) ασφαλιστικών ελέγχων. Για ακόμα μία χρονιά το “Ανάλυσέ το” με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers βρίσκεται στην οθόνη σας κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00.

Στα πλαίσια της εκπομπής διερευνούμε περιπτώσεις προ-ασφαλιστικών ελέγχων, ασφαλιστικών ζημιών, αξιώσεων και αποζημιώσεων από την οπτική όλων των εμπλεκόμενων μερών (πελάτης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πραγματογνώμονας, ασφαλιστική εταιρεία). Κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μοναδικό case study όπου αναλύουμε τα όσα ορίζει ο νόμος και οι ασφαλιστικές συμβάσεις στην πράξη, ενώ βλέπουμε από την πρώτη γραμμή την όλη διαδικασία αξιολόγησης.

Παράλληλα με τη παρουσίαση των θεμάτων, ο κ. Νικολάκος απαντά σε ερωτήματα τηλεθεατών και δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν στην καθημερινή δραστηριότητα των επαγγελματιών.

Δείτε στο σημερινό επεισόδιο:

Μισθωτός ανύπαντρος ετών 40 επιθυμεί να εξασφαλιστεί με συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Κατά τον ισχύοντα νόμο (Νόμος ΕΦΚΑ 4387/16) δικαίωμα δημόσιας συνταξιοδότησης (πλήρες) θεμελιώνει (ο συγκεκριμένος μισθωτός) στα 67 του με 40 έτη ασφάλισης, τα οποία κριτήρια, πληρούνται εκ προοιμίου.

Κατά το ισχύοντα νόμο, στην δημόσια σύνταξη το ποσό καθορίζεται πλέον με βάση δύο υπολογισμούς. Την εθνική σύνταξη και την αναλογική. Η εθνική σύνταξη κατοχυρώνεται με το ελάχιστο των απαιτήσεων προς συνταξιοδότηση ετών ασφάλισης (20 έτη) και ορίζεται σε 384€ το μήνα. Η αναλογική ωστόσο δεν είναι σταθερή. Κυμαίνεται με βάση το σύνολο των εισφορών που έχει καταβάλλει ο ασφαλισμένος, το μισθό του, τα έτη ασφάλισής του και φυσικά τη διαθεσιμότητα σε πόρους των ταμείων.

Έτσι, ο συγκεκριμένος μισθωτός, λόγω των παραπάνω αναφορών, της υφιστάμενης συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης αλλά και του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα «αισθάνεται την ανάγκη» να θεωρήσει «σίγουρη» μόνο την Εθνική Σύνταξη (ποσό 384 ευρώ) τα οποία θα λαμβάνει μηνιαίως στα 67 του έτη, σταθερά, και για ένα υποθετικό διάστημα έως και τα 85 του έτη (δλδ για 18 έτη).

Ο συγκεκριμένος μισθωτός μας ζητά να εξασφαλιστεί με σταθερό σημερινό ποσό 600 ευρώ (δηλαδή σημερινής αγοραστικής αξίας). Αν αγνοήσουμε “το προσωπικό του πληθωρισμό” και θεωρήσουμε ως γενικό ποσοστό πληθωρισμού 3%, ποιο θα είναι το ποσό μηνιαίας εγγυημένης σταθερής σύνταξης και με εγγυημένη σταθερή καταβολή (χωρίς πληθωρισμό) τουλάχιστον 18 ετών που θα πρέπει να υπολογίσουμε;

Δείτε την ανάλυση του περιστατικού καθώς και την μελέτη της περίπτωσης στο “Ανάλυσέ το”, την Δευτέρα στις 18:00.

Δείτε τα προηγούμενα επεισόδια της εκπομπής “Ανάλυσέ το”, πατώντας εδώ.

Η εκπομπή Aνάλυσέ το!” μεταδίδεται ζωντανά από το insuranceforum web tv, από τη σελίδα μας στο Facebook καθώς και από το κανάλι της Innovation Media στο Youtube κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»