Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Alpha Bank: Δωρεάν διάθεση σχεδόν 2 εκατ. μετοχών σε 56 άτομα

Δημοσίευση: 11/01/2024
Alpha Bank

Βεβαιώνοντας την πρόθεσή της για περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της θέσης της στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η εταιρεία “ALPHA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ,” μητρική της Alpha Bank, ανακοίνωσε τη δωρεάν προσφορά μετοχών σε 56 δικαιούχους, στο σύνολο 1.890.504 μετοχές. Αυτές οι μετοχές αποκτήθηκαν μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, ως μέρος του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών που εγκρίθηκε από την εταιρεία.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: “σε συνέχεια της από 27.7.2023 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, (το «Πρόγραμμα»), και της κατ’ εξουσιοδότηση αυτής από 1.9.2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο (α) του Προγράμματος Παροχής Κινήτρου Απόδοσης (Performance Incentive Program) της Πολιτικής Αποδοχών του Ομίλου της Εταιρείας και (β) του Προγράμματος Παροχής Κινήτρων Διακράτησης για το 2023, διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς 56 Δικαιούχους, συνολικά 1.890.504 ίδιες, κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας.

Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να διατηρήσουν αυτές τις μετoχές έως το Σεπτέμβριο του 2024, ενισχύοντας έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Μετά από αυτήν τη διάθεση, η εταιρεία κατέχει συνολικά 3.965.290 μετoχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,169% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η αξία της μετοχής της Αlpha Bank, έκλεισε εχθές (Τετάρτη 10/01) στα 1,5910 ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ σήμερα βρίσκεται στα 1,6185 ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο 1,73%. Συνολικά οι 56 δικαιούχοι απέκτησαν μετoχές αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΕΣΠΑ: Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης που έρχονται από Σεπτέμβριο – Νέα προγράμματα για υφιστάμενες μικρομεσαίες και startups

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η προδημοσίευση της νέας δράσης του ΕΣΠΑ που πρόκειται να ξεκινήσει εντός της χρονιάς για τις υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έναν

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»