Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Το Algorand θα υποστηρίξει την πλατφόρμα τραπεζικών και ασφαλιστικών εγγυήσεων στην Ιταλία

Δημοσίευση: 15/12/2022
Algorand
Algorand

Το Algorand, ένα layer-1 blockchain – επιλέχθηκε ως το δημόσιο blockchain για την υποστήριξη μιας «καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακών εγγυήσεων» που θα χρησιμοποιηθεί στις τραπεζικές και ασφαλιστικές αγορές της Ιταλίας

«Αναμένεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό τραπεζικών και ασφαλιστικών εγγυήσεων θα αξιοποιήσει τις τεχνολογίες ψηφιακής λογιστικής ως μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η πλατφόρμα που θα υποστηρίζεται από το Αlgorand αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 13ης Δεκεμβρίου του Αlgorand, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία blockchain για τραπεζικές και ασφαλιστικές εγγυήσεις.

Μια τραπεζική εγγύηση είναι όταν ένα δανειστικό ίδρυμα υπόσχεται να καλύψει μια ζημία εάν ένας δανειολήπτης αθετήσει τις υποχρεώσεις του προς ένα δάνειο. Είναι μια εναλλακτική λύση για την παροχή εγγύησης ή κατάθεσης σε έναν προμηθευτή ή πωλητή. Μια ασφαλιστική εγγύηση είναι παρόμοια, αλλά προσφέρεται από μια ασφαλιστική εταιρεία και όχι από μια τράπεζα.

Το Αlgorand είπε ότι η τεχνολογία του blockchain του είναι ιδανική για την πλατφόρμα «ψηφιακών εγγυήσεων» λόγω των γρήγορων, αποτελεσματικών, χαμηλού κόστους και επεκτάσιμων συναλλαγών σχετικά με δεδομένα, καθώς και της ικανότητάς της να παρέχει προστασία έναντι των απατών.

Το Algorand θα υποστηρίξει την πλατφόρμα τραπεζικών και ασφαλιστικών εγγυήσεων στην Ιταλία
Algorand Algo cryptocurrency symbol golden coin in hand abstract concept.

Η πλατφόρμα ψηφιακών εγγυήσεων που υποστηρίζεται από blockchain αναπτύσσεται από το Ερευνητικό Κέντρο Τεχνολογιών, Καινοτομίας και Χρηματοοικονομικών του Καθολικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου (CETIF) και αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας, μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης της Ιταλίας μετά την κρίση του COVID-19.

Η κίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της ΕΕ, που ονομάζεται «Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ», όπου η ΕΕ διέθεσε περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ιταλία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε για να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση του COVID-19. Η Ιταλία κέρδισε τη μεγαλύτερη κατανομή σε οποιαδήποτε χώρα και χρησιμοποιήθηκε για συν-επιχορηγήσεις και συνδάνεια.

Ο Federico Rajola, καθηγητής στο CETIF, είπε ότι επέλεξαν το Algorand για το “απαράμιλλο επίπεδο καινοτομίας” μεταξύ των permissionless ψηφιακών ledger και την “ηγετική του θέση όσον αφορά την βιωσιμότητα”, προσθέτοντας:

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την Ιταλία όχι μόνο να ανακάμψει από τον οικονομικό αντίκτυπο του Covid-19, αλλά και να διαπρέψει μέσω της καινοτομίας και της ηγεσίας […] Πιστεύουμε ότι αυτές οι πλατφόρμες μπορούν και θα συμβάλουν δραματικά στην ανταγωνιστική βιωσιμότητα της χώρας προς όφελος όλων .

Τον Σεπτέμβριο, το Αlgorand αύξησε την ταχύτητα συναλλαγών, την ικανότητα επεξεργασίας και τη διασταυρούμενη λειτουργικότητα με μια σημαντική αναβάθμιση του πρωτοκόλλου του. Το δίκτυο αυτό εφάρμοσε αποδείξεις κατάστασης στο κύριο δίκτυο του, επιτρέποντας μια trustless επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών πρωτοκόλλων blockchain. Η αναβάθμιση αύξησε την ταχύτητα επεξεργασίας του Algorand από 1.200 σε 6.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Πηγή: greepto.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»