Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Α. Γεωργιάδης για ανατιμήσεις προϊόντων: Έρχονται αυξήσεις αλλά θα είναι παροδικές

Δημοσίευση: 06/09/2021

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις 6» αναφερόμενος στο αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων.

«Θα έρθουν αυξήσεις από την ώρα που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα τα προηγμένα κράτη της Δύσης, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες οι οποίες είχαν προκαλέσει μία πολύ μεγάλη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το φαινόμενο, ενώ αποκάλυψε ότι περισσότερες ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο στη ΔΕΘ, και ειδικότερα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εάν παρακολουθήσετε την έκρηξη της αύξησης της τιμής των ρύπων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο από τα 22 στα 63 ευρώ τον τόνο, αντιλαμβάνεστε ότι αν στηρίζαμε την παραγωγή ενέργειας της Ελλάδος στον λιγνίτη που είναι και η πιο ρυπογόνος διαδικασία, καταλαβαίνετε που θα ήταν σήμερα η τιμή της ενέργειας της Ελλάδος», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας αιχμές για την διαχείριση του ζητήματος από πλευράς της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»