Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

3+1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη φετινή ΔΕΘ!

Δημοσίευση: 09/09/2022
3+1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη φετινή ΔΕΘ!

Από τις 10 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου τα φώτα πέφτουν πάνω στη φετινή 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η πόλη γίνεται το επίκεντρο της χώρας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες που συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ εκθέτες κι επισκέπτες θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στην οικονομία, την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Όπως επιτάσσει η… παράδοση κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ θα αποτυπωθεί το στίγμα της οικονομικής πορείας της χώρας για τον επόμενο χρόνο, ενώ θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής μεταφέροντας εδώ το βαρόμετρο των εξελίξεων.

Επιλέξαμε τα 3 συν 1 γεγονότα που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μας και να πάμε στη φετινή ΔΕΘ.

  1. Πολύ πριν έρθει ο φετινός χειμώνας στο μυαλό όλων είναι ο τρόπος που θα καταφέρουμε να ζεσταθούμε δεδομένης της ενεργειακής κρίσης που πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Με επίκεντρο τα προϊόντα θέρμανσης – ψύξης, τους παρόχους ενέργειας, τον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων, τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, το αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας θα καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών της ΔΕΘ για διερεύνηση των επιλογών τους στο ενεργειακό πεδίο.

Το αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας αναπτύσσεται στα περίπτερα 9 και 10, καθώς και σε υπαίθριους χώρους, ενώ μεταξύ άλλων έχει προσελκύσει εκθέτες με συστήματα ανακύκλωσης και καθαρισμού, οικολογικές συσκευασίες τροφίμων, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, εταιρείες επεξεργασίας νερού, ανανεώσιμων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, βιολογικού καθαρισμού, κλαδικούς φορείς κ.ά.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους τρόπους πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, τον οικολογικό σχεδιασμό και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος με στόχο την εξοικονόμηση χρήματος για τον καταναλωτή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

2. Στην Κυκλική Οικονομία θα παρουσιαστούν και πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, καθώς και προϊόντα για τη σύγχρονη δόμηση

Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή διοργάνωση συμμετέχοντας με σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και φορέων.

Η τεχνολογία και οι επενδύσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συμμετοχής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν τους πλέον αναπτυγμένους κλάδους της οικονομίας τους, τα δυνητικά πεδία συνεργασίας με τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται από τις πρόσφατες εθνικές κινήσεις περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών των δύο χωρών.

Μετά την επιλογή της Ελλάδας ως κεντρικού σημείου αναφοράς στην 85η ΔΕΘ με την ευκαιρία και του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, στην 86η ΔΕΘ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έρχονται να δώσουν εκ νέου διεθνές περιεχόμενο στον θεσμό της Τιμώμενης Χώρας. Η εν λόγω συμμετοχή επιβεβαιώνει τη στρατηγική εξωστρέφειας της ΔΕΘ-Helexpo, που αναζητά με συνέπεια και συνέχεια νέους δρόμους δικτύωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

3. Η φετινή χρονιά έχει έναν ιδιαίτερο, επετειακό, χαρακτήρα για τη χώρα μας, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ΔΕΘ-HELEXPO στην 86η διοργάνωσή της αποτίει τον φόρο τιμής που αναλογεί τόσο στην επέτειο, όσο και στην πόλη, την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος-αφιερώματος, που προβάλλει αξιόπιστα το ιστορικό αφήγημα της προσφυγικής ροής από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο προς τη μητέρα Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα του θεάματος, το οποίο λειτουργεί «σαν μια μηχανή του χρόνου», ταξιδεύει τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, υποστηρίζοντας το αφήγημα της «επιτυχίας» των ξεκληρισμένων βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, που μεγαλούργησαν κι ανάστησαν την «καινούργια πατρίδα» και όχι του θρήνου για τις «αλησμόνητες» πατρίδες.

4. Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και στη φετινή, οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλα τα γούστα.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με την Πάολα, στις 12 Σεπτεμβρίου ακολουθεί ο Βασίλης Λέκκας, ενώ την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στη μουσική σκηνή θα ανέβει ο Γιώργος Μαζωνάκης. Το διήμερο του αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή θα πλαισιωθεί μουσικά με τους αδερφούς Τσαχουρίδη που την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν ειδικό αφιέρωμα στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ενώ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρουν ο Γιώργος Νταλάρας και το μουσικό σχήμα Εστουδιαντίνα.

Οι μουσικές εκδηλώσεις της Παρασκευής 16 και του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένες στο νεανικό κοινό, καθώς στη σκηνή θα ανέβουν οι King, η Demy και ο Δήμος Αναστασιάδης, ενώ την επομένη θα ακολουθήσει ο Γιώργος Σαμπάνης.

Οι συναυλίες θα κλείσουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με τον Βασίλη Καρρά και την Κατερίνα Λιόλιου.

Πηγή:  parallaximag.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Μη χάσετε το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ της Τρίτης! Η Tack TMI Greece παρουσιάζει την ακαδημία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Μη χάσετε το “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” σήμερα Τρίτη  11 Ιουνίου 2024, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή ενημέρωσης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, στο insuranceforum

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»