Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Τα 10 πιο δημοφιλή άρθρα του insuranceforum.gr για το 2022

Δημοσίευση: 04/01/2023
επισκεψιμότητα

Για το insuranceforum.gr το 2022 ήταν μια ιδιαιτέρως δημιουργική χρονιά, με πλούσιο ρεπορτάζ, συνεντεύξεις αλλά και αποκλειστικές ειδήσεις, θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς και όχι μόνο!

Με πάνω από 45.000 μοναδικούς επισκέπτες και 93.000 προβολές ανά μήνα το insuranceforum.gr κατάφερε όχι μόνο να αυξήσει κατά 28% την επισκεψιμότητά του αλλά και να αποτελέσει την αγαπημένη συνήθεια όλων εσάς που καθημερινά μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωσή σας!

Το δημοσιογραφικό τμήμα του insuranceforum.gr κάνοντας μια ανασκόπηση για την χρονιά που πέρασε σας παρουσιάζει τις ειδήσεις με τα περισσότερα κλικαρίσματα, που απασχόλησαν και συζητήθηκαν στους κύκλους της ασφαλιστικής αγοράς!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Google Analytics οι στήλες “Απόψεις“, “Αυτοκίνητο“, “Συνεντεύξεις” αλλά και τα “Τα νέα των εταιρειών” πρωταγωνίστησαν για ακόμη μια χρονιά, ενώ αξιοσημείωτη είναι και επισκεψιμότητα στο insuranceforum.gr web tv, με τις εκπομπές “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” και “Ανάλυσέ το” να συγκεντρώνουν πάνω από 7.000 συνολικές προβολές ανά μήνα, μόνο από την ενσωματωμένη πλατφόρμα του webtv στην ιστοσελίδα.

Πάμε να δούμε το top 10 των άρθρων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2022!

1.Το τέλος των ανασφάλιστων οχημάτων! Σε λειτουργία η πλατφόρμα Open Car με πληροφορίες για όλα τα οχήματα που διαθέτουν ελληνικές πινακίδες

Τα 10 πιο δημοφιλή άρθρα του insuranceforum.gr για το 2022

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα Open Car μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα, τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 550.000, δηλαδή αποτελούν το 15% των συνολικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην χώρα μας.

2. Το πρώτο deal για το 2022 – Η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Πίστης για την εξαγορά της από την Allianz

Το πρώτο deal για το 2022 - Η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Πίστης για την εξαγορά της απο την Allianz

Ασφαλώς ένα από τα θέματα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου ήταν και η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz.

Στη 2η θέση με τα πιο δημοφιλή άρθρα για το 2022 είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Πίστης για το deal.

4. Τι αλλαγές θα δουν οι συνεργάτες της Allianz μετά την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης; Η Allianz απαντά στις βασικές απορίες τους

Φιλίππα Μιχάλη

Ακόμη ένα άρθρο σχετικό με την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz βρίσκεται στο Νο4. Πρόκειται για μια ανακοίνωση-απάντηση της Allianz στους επαγγελματίες των δικτύων των δύο εταιρειών σχετικά με την μεταβατική αυτή περίοδο της εξαγοράς και τις αλλαγές που αυτή επιφέρει.

5. Πέντε εταιρείες ελέγχουν το 81% της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς – Προβληματισμοί από πλευράς διαμεσολάβησης

Τα 10 πιο δημοφιλή άρθρα του insuranceforum.gr για το 2022

Στην 5η θέση βρίσκεται ακόμη ένα άρθρο από τη στήλη “Απόψεις” το οποίο αναφέρεται στα deals των τελευταίων μηνών αλλά και την υψηλή συγκέντρωση που παρουσιάζει η ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της ΤτΕ, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής, η συγκέντρωση της αγοράς είναι εξαιρετικά υψηλή, με τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες ανήκουν σε πολυεθνικούς ομίλους, να κατέχουν το 81% της σχετικής αγοράς, σε όρους τεχνικών προβλέψεων.

 

6. Επιδότηση 90% για την ψηφιακή μετάβαση του ασφαλιστικού σας γραφείου με τη τεχνογνωσία της PK DATA

Τα 10 πιο δημοφιλή άρθρα του insuranceforum.gr για το 2022

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 οι επαγγελματίες της διαμεσολάβησης δικαιούνται για πρώτη φορά επιδότηση για την ενίσχυση της ψηφιακής τους μετάβασης!

Το Πρόγραμμα Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ασφαλιστικού κλάδου μέσω της παροχής vouchers που θα διατεθούν για την αγορά ή τη μίσθωση νέων ψηφιακών εργαλείων με επιδότηση που αγγίζει το 90%.

Η PK DATA, η Νο1 εταιρεία Ασφαλιστικού Software στην Ελλάδα, στέκεται δίπλα τους, παρέχοντάς εξειδικευμένες υπηρεσίες ενημέρωσης για τη διαδικασία ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και τη λήψη της ενίσχυσης την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε σε όλα τα πακέτα λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

7. Νέα online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ασφαλιστικών προϊόντων από τον Ιβάν Σαββίδη

Τα 10 πιο δημοφιλή άρθρα του insuranceforum.gr για το 2022

Στο στόχαστρο του Ιβάν Σαββίδη φαίνεται ότι βρίσκεται ο ασφαλιστικός κλάδος, με τον γνωστό επιχειρηματία να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο χώρο των ασφαλίσεων μέσω της νέας πλατφόρμας σύγκρισης ασφαλίστρων gowise.gr

Το gowise.gr συνεργάζεται μέχρι στιγμής με 27 ασφαλιστικές εταιρείες και είναι ιδιοκτησίας της DIMERA ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

8. Μαριάννα Πολιτοπούλου και Φιλίππα Μιχάλη στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα 2022

Τα 10 πιο δημοφιλή άρθρα του insuranceforum.gr για το 2022

Έντονη είναι η παρουσία της ασφαλιστικής αγοράς στην λίστα του Fortune Greece με τις 30 ισχυρότερες γυναίκες που διακρίνονται στον χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων για το 2022. Οι κυρίες Μαριάννα Πολιτοπούλου και Φιλίππα Μιχάλη εκπροσώπησαν επάξια τον κλάδο, αποδεικνύοντας τη δυναμική συμμετοχή των γυναικών στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και την ενίσχυση της θέσης της ασφαλιστικής βιομηχανίας στο ελληνικό επιχειρείν.

9. Chubb Insurance: Ο ασφαλιστικός κολοσσός ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη και δημιουργεί 500 νέες θέσεις εργασίας

Chubb

Η Chubb, η μεγαλύτερη εισηγμένη στον κόσμο εταιρεία ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων, ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει ένα νέο κέντρο τεχνολογικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2023 για την παροχή καινοτόμων τεχνολογιών που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Πληροφορίες του insuranceforum.gr αναφέρουν ότι εκτός από τις επενδύσεις στο τεχνολογικό τομέα, ο όμιλος ήδη βολιδοσκοπεί την ελληνική ασφαλιστική αγορά και αναζητά ευκαιρίες για την επέκτασή του στην εγχώρια βιομηχανία.

10. ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Ενισχύει τα ασφαλιστήρια προγράμματα αυτοκινήτου της με δύο νέες δωρεάν καλύψεις

Συνεργασία Praktiker - Designia Insurance Brokers - MINETTA Ασφαλιστικής για την ασφάλιση ποδηλάτων

Η δεκάδα για το 2022 κλείνει με μια ανακοίνωση της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής. Η εταιρεία με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε τους συνεργάτες του δικτύου της ότι προστίθενται 2 νέες πολύτιμες καλύψεις χωρίς χρέωση σε όλα τα ασφαλιστήρια προγράμματα αυτοκινήτου της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»