Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Μαριάννα Πολιτοπούλου και Φιλίππα Μιχάλη στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα 2022

Δημοσίευση: 12/08/2022
Μαριάννα Πολιτοπούλου και Φιλίππα Μιχάλη στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Γράφει η Σωτηρία Γιαννακοπούλου,

Έντονη είναι η παρουσία της ασφαλιστικής αγοράς στην λίστα του Fortune Greece με τις 30 ισχυρότερες γυναίκες που διακρίνονται στον χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων για το 2022. Οι κυρίες Μαριάννα Πολιτοπούλου και Φιλίππα Μιχάλη εκπροσωπούν επάξια τον κλάδο, αποδεικνύοντας τη δυναμική συμμετοχή των γυναικών στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και την ενίσχυση της θέσης της ασφαλιστικής βιομηχανίας στο ελληνικό επιχειρείν.

 

Μαριάννα Πολιτοπούλου

Η κυρία Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, NN Hellas, κατακτά την 6η θέση στη λίστα του Fortune Greece για το 2022. Βρίσκεται από το 2016 στο τιμόνι της NN Hellas της μεγαλύτερης πολυεθνικής ασφαλιστικής στη χώρα μας, φέροντας έναν αέρα ανανέωσης στην εταιρεία, η οποία επενδύει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Η υψηλή κατάταξη της στην εν λόγω λίστα δεν είναι τυχαία, καθώς ο όμιλος ΝΝ έπειτα από την εξαγορά της MetLife αποτελεί τον leader της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Η σύζευξη της ΝΝ με τη MetLife πρόκειται να εκτοξεύσει στην πρώτη θέση τον ολλανδικό όμιλο στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της ελληνικής αγοράς, καθώς με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2020, η παραγωγή ασφαλίστρων της ΝΝ διαμορφώνεται στα 470,8 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο ποσό για τη MetLife να αγγίζει τα 285,1 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, έπειτα από την εξαγορά των δραστηριοτήτων της MetLife, η συνολική παραγωγή της ΝΝ ξεπερνά τα 755 εκατ. ευρώ, μέγεθος που την καθιστά τη Νο1 εταιρεία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η ΝΝ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή αποκλειστικά με την παραγωγή συμβολαίων ζωής, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της και στον κλάδο των ομαδικών συμβολαίων ασφάλισης, στον οποίο η MetLife πρωτοστατεί στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Πολιτοπούλου βρισκόταν στη θέση 17 στην αντίστοιχη λίστα για το 2021.

 

Φιλίππα Μιχάλη

Στην 26η θέση της λίστας “Most Powerful Women 2022” συναντάμε τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Allianz Ελλάδος κα Φιλίππα Μιχάλη.

Τα τελευταία επτά χρόνια η ηγεσία στην Allianz Ελλάδος είναι γυναικεία υπόθεση. Η Φιλίππα Μιχάλη συνεχίζει ακάθεκτη την αναπτυξιακή πορεία του ασφαλιστικού ομίλου, ο οποίος κατάφερε να εδραιώσει την θέση του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, πετυχαίνοντας το πρώτο deal για το 2022, με την εξαγορά ύψους 207 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Η επιλογή της Ευρωπαϊκής Πίστης από τον Γερμανικό όμιλο φυσικά δεν ήταν τυχαία. Η Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτει ισχυρή παραγωγή στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων στον οποίο η Allianz επενδύει εδώ και χρόνια. Συνεπώς, η σύμπλευση των δύο εταιρειών πρόκειται να φέρει τον γερμανικό όμιλο στην κορυφή των Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα το δίκτυο διαμεσολάβησης της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ομίλου, η κα Μιχάλη έχει υπό την επίβλεψή της όλες τις διαδικασίες και την προετοιμασία για την ενοποίηση των δύο εταιρειών μέχρι και το κλείσιμο της συναλλαγής.

Η κα. Μιχάλη ξεκίνησε την εργασιακή της σταδιοδρομία στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων στην Helvetia και, στη συνέχεια, στην Allianz. Έπειτα από μία δεκαετία πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ηγήθηκε πολλών projects για την καινοτομία και την ψηφιοποίηση.

 

Δείτε τη λίστα “Most Powerful Women 2022” του Fortune Greece εδώ

 

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»