Πέμπτη, 21 Μαΐου 2026

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του insuranceforum.gr: Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοίνωσε την εξαγορά της ΝΑΚ Insurance Brokers και ΑΜΥΝΑ Μεσίτες Ασφαλίσεων

Δημοσίευση: 14/05/2025

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαμε σήμερα το πρωί στο insuranceforum.gr περί επικείμενης εξαγοράς μεγάλης μεσιτικής εταιρείας απο ασφαλιστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων.

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS εξαγόρασε τη NAK Insurance Brokers και ΑΜΥΝΑ, εταιρεία μεσιτείας ασφαλίσεων, ενισχύοντας δυναμικά την παρουσία της στον ασφαλιστικό κλάδο.

Συμπληρώνοντας φέτος 90 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά, η ΝΑΚ Insurance Brokers A.E. αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία μεσιτών ασφαλίσεων στους επιχειρηματικούς κινδύνους και ταυτόχρονα συνώνυμο της καινοτομίας. Με ηγετική θέση στους κλάδους της ασφάλισης πιστώσεων και εγγυήσεων και με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΝΑΚ Insurance Brokers A.E. επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διαδικασίας εταιρικού μετασχηματισμού, η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ολοκλήρωσε την εξαγορά ποσοστού 40% της ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε., καθώς και την, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 99-101 του Ν. 4548/2018, παροχή ειδικής άδειας από το Διοικητικό της Συμβούλιο για τη σύναψη σύμβασης της Εταιρείας με συνδεδεμένο μέρος για την εξαγορά του υπολοίπου 60%. Σε συνδυασμό με τις εξαγορές της Ευρώπη Ασφαλιστικής το προηγούμενο διάστημα και της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E. σήμερα, η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS καθίσταται πλέον ένας ισχυρός ασφαλιστικός πόλος με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές ανάπτυξης που φέρνει νέα δεδομένα στον κλάδο των ασφαλίσεων.

Στο νέο σχήμα, η Ευρώπη Ασφαλιστική και η ΝΑΚ Insurance Brokers A.E. θα συνεχίσουν να λειτουργούν απολύτως αυτόνομα απολαμβάνοντας την υποστήριξη και τις ευκαιρίες που θα τους παρέχει η εισηγμένη ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS, μέλος του κορυφαίου Ομίλου INTRACOM. Όσον αφορά στην ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε. στόχος είναι, εντός του 2025, η ενσωμάτωσή της μέσω συγχώνευσης δια απορρόφησης από τη ΝΑΚ Insurance Brokers A.E.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Holdings κ. Σωκράτης Κόκκαλης, δήλωσε σχετικά: “Μετά την πρόσφατη απόκτηση της Ευρώπη Ασφαλιστικής, η εξαγορά της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., καθώς και της ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε. αποτελεί μια στρατηγική κίνηση που ενισχύει περαιτέρω τη θέση μας στην ασφαλιστική αγορά. Μαζί, δημιουργούμε έναν ακόμα ισχυρότερο οργανισμό, που έρχεται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS να καταστεί ηγέτης του κλάδου, προσφέροντας ακόμα πιο σύγχρονες, ευέλικτες και εξατομικευμένες ασφαλιστικές λύσεις που εμπνέουν εμπιστοσύνη και διασφαλίζουν το μέλλον των πελατών μας”.

Νωρίτερα το πρωί στο insuranceforum.gr γράψαμε:

Σε μία σημαντική εξέλιξη για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, επίκειται η εξαγορά μεγάλης μεσιτικής εταιρείας, η οποία διαθέτει ιστορία σχεδόν 100 ετών, από ασφαλιστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων. Η συγκεκριμένη μεσιτική εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον ασφαλιστικό χώρο, διαχειριζόμενη χαρτοφυλάκιο με αξία που υπερβαίνει τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Η επικείμενη εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της ασφαλιστικής εταιρείας στην αγορά, προσφέροντάς της πρόσβαση σε ένα σημαντικό πελατολόγιο, ενώ παράλληλα θα διευρύνει τις δυνατότητες ανάπτυξής της σε νέους τομείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων, με τις δύο πλευρές να εξετάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Η μεσιτική εταιρεία που αποτελεί αντικείμενο εξαγοράς διακρίνεται για τη μακρά της παράδοση στην παροχή ασφαλιστικών λύσεων, ενώ έχει αναπτύξει ένα σταθερό πελατολόγιο και ισχυρό brand name στην ελληνική αγορά. Με την ένταξή της στο δυναμικό της ασφαλιστικής εταιρείας, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητά της και να προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Το International FUEDI & NIVRE Seminar 2026 πραγματοποιήθηκε στην Ρότερνταμ σηματοδοτώντας τη μετάβαση ηγεσίας και την ισχυρή δυναμική για το μέλλον της διαχείρισης απαιτήσεων.

Το FUEDI & NIVRE Seminar 2026, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2026, στο Ρότερνταμ, συγκέντρωσε ηγέτες του κλάδου, επαγγελματίες διαχειριστών

MDRT Day by MCC Hellas 2026

Η Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT Hellas ανακοίνωσε επίσημα τις ημερομηνίες και τη φιλοσοφία του MDRT Day by MCC Hellas 2026, το οποίο θα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»