Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο: Άνοδο 22,7% στις ασφαλίσεις ζωής!

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα, καταγράφοντας αύξηση 8,2% στη παραγωγή ασφαλίστρων τον πρώτο μήνα του 2021, φτάνοντας τα 381,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΑΕΕ για την παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, στο κλάδο ζωής η παραγωγή ασφαλίσεων εκτοξεύθηκε στα 188,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 22,7% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020.

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε ο κλάδος III «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις», πετυχαίνοντας αύξηση 65,2%, ενώ σημαντική ήταν και η ενίσχυση του κλάδου Ι «Ασφαλίσεις Ζωής» ξεπερνώντας κατά 17,5% τα αντίστοιχα μεγέθη της προηγούμενης χρονιάς.

Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο: Άνοδο 22,7% στις ασφαλίσεις ζωής!

Παρά την ενίσχυση της παραγωγής στο τομέα των ασφαλίσεων ζωής, τα έσοδα στον κλάδο των ζημιών δεν παρουσίασαν την ίδια αυξητική τάση, σημειώνοντας μείωση 2,9%, με την παραγωγή ασφαλίστρων να ανέρχεται σε 193,7 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφηκαν και στην αστική ευθύνη οχημάτων με πτώση της τάξεως του 8,5%.

Ειδικότερα, στις ασφαλίσεις ζημιών, οι«Ασθένειες» σημειώνουν την μεγαλύτερη αύξηση φτάνοντας το 10,7%, όπως και η «Βοήθεια» με άνοδο 7,5%. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κυμάνθηκαν οι ασφαλίσεις για πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, ενώ σημαντική πτώση 6,6% παρουσιάζει η Νομική Προστασία.

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ συμμετείχαν συνολικά 50 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,6% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,8% των ασφαλίσεων Ζωής, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του προηγουμένου έτους. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 45 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 18 στις ασφαλίσεις Ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την μελέτη της ΕΑΕΕ εδώ

Διαβάστε Ακόμα