Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

ΟΑΣΕ: Ανακοίνωση για την εφετειακή διαδικασία απο την Ε.Α.Ε.Ε

Δημοσίευση: 06/08/2021

Μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. 3/2020 Απόφασης της Πενταμελούς Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, η οποία ήταν υποχρεωτική στην εφαρμογή της, η ΕΕΑΕ προχώρησε σε εφετειακή διαδικασία ώστε η κλαδική σύμβαση να κριθεί άκυρη. Στόχος της ΕΕΑΕ ήταν να αποδείξει ότι η ΣΣΕ με τους βασικούς μισθούς των κλιμακίων και την πληθώρα αδικαιολόγητων οπισθοδρομικών επιδομάτων, προκαλεί επικίνδυνα κόστη για την βιωσιμότητα των εταιριών. Αντίθετα, μετά την απόφαση 3224 του Εφετείου Αθηνών επιβεβαιώθηκαν όλες οι προηγούμενες αποφάσεις του ΟΜΕΔ, στα στάδια της Μεσολάβησης, της Πρωτοβάθμιας 3μελούς Διαιτησίας και της Δευτεροβάθμιας 5μελούς Διαιτησίας.

Και αυτή η Απόφαση δικαίωσε πανηγυρικά τον αγώνα της Ομοσπονδίας κρίνοντας ορθές και δίκαιες τις θέσεις της, απορρίπτοντας όλες τις σαθρές αιτιάσεις. Η ΟΑΣΕ με υπευθυνότητα και αδιάσειστα στοιχεία εξέθεσε τα νομικά και οικονομοτεχνικά της επιχειρήματα πείθοντας τα μέλη 4 διαφορετικών οργάνων για το δίκαιο και την ορθότητα των θέσεων των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ύπαρξη κλαδικής ΣΣΕ εξασφαλίζει τους δίκαιους ελάχιστους όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας παράλληλα συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά του κλάδου. Μετά την λήξη της ισχύος της κλαδικής ΣΣΕ, έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας στην ΕΑΕΕ για υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ, ζητώντας την διασφάλιση όλων όσων εδώ και χρόνια και τα θεσμικά όργανα έκριναν ως δίκαια αλλά και η ΕΑΕΕ είχε αποδεχθεί στο παρελθόν.
Μέχρι στιγμής η ΟΑΣΕ αντιμετωπίζει την άρνηση και την προσπάθεια της ΕΑΕΕ να επιβληθούν αλλαγές που στην ουσία θα καταργούν τα περισσότερα δικαιώματα των εργαζομένων. Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιες προσπάθειες και καλεί την ΕΕΑΕ να λάβει υπόψιν της τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την συμφωνία και την υπογραφή της νέας κλαδικής ΣΣΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες στην επικοινωνία (covid 19, τηλεργασία κλπ) και προτάσσοντας τις οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων, σας καλούμε να είστε δίπλα στους συλλόγους σας και την Ομοσπονδία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και οργανωμένα κάθε προσπάθεια που θα αποσκοπεί στην απώλεια των δικαιωμάτων μας.

Συναδελφικά
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Γιάννης Πετσαλάκης

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών ασφαλίσεων και αξιολόγησης εταιρικών κινδύνων από το ΕΙΑΣ

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν εξαιρετικά ανερχόμενο Κλάδο Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και συνιστούν έναν εκ των πλέον νευραλγικών «μοχλών» ανάπτυξης των εργασιών

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, σύστημα με ενσωματωμένη πλατφόρμα διεγχειρητικής πλοήγησης, νευροπαρακολούθησης, (low ray) ελαχιστοποίησης της ακτινοβολίας, καθώς και σύστημα μελέτης και παραμορφωτικής διόρθωσης στα Χειρουργεία της Σπονδυλικής Στήλης

To ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διαθέτει το ενσωματωμένο Σύστημα για τα Χειρουργεία Σπονδυλικής Στήλης, Pulse™️, το μοναδικό στην Ελλάδα και φέρνει

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»