Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024

Υποβολή απαιτήσεων και με προσωπική επαφή ζητούν οι ασφαλισμένοι όταν τελειώσει η πανδημία

Δημοσίευση: 24/11/2021

Την άποψη ότι οι ασφαλισμένοι ίσως αρχίζουν να εγκαταλείπουν τα ψηφιακά κανάλια για την υποβολή απαιτήσεων όταν η πανδημία COVID-19 αρχίσει να υποχωρεί και να αρχίσουν επιστρέφουν σε τρόπους προσωπικής επαφής, εξέφρασε ανώτερο στέλεχος του ομίλου Insurance Zurich στα πλαίσια της εκδήλωσης Reuters Connected Claims USA που πραγματοποιείτε αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Απαιτήσεων του Ομίλου Ian Thompson, η υιοθέτηση διαδικτυακών εργαλείων από τους πελάτες τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ σημαντική όπως και τα βήματα που έχει κάνει ο κλάδος για να κάνει την εμπειρία πιο «ανθρώπινη».

Ανάμεσα στους τομείς που η τεχνολογία κέρδισε έδαφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνονται η υποβολή επισκευών των αυτοκινήτων και οι νομικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τις αξιώσεις αποζημίωσης εργαζομένων.

“Βλέπουμε κάποιους πελάτες να λένε  “Ήμουν πρόθυμος να το κάνω αυτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown, αλλά θέλω να επιστρέψω σε ένα μέρος όπου μπορώ να βλέπω ανθρώπους και να τους μιλάω απευθείας”, πρόσθεσε.

Σε όλες τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η πανδημία έχει οδηγήσει τις αμερικανικές εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στις τεχνολογικές επενδύσεις για να διασφαλίσουν ότι οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν φυσικές τοποθεσίες.

Οι άνθρωποι που προηγουμένως ήταν αντίθετοι με τη χρήση της τεχνολογίας για τις καθημερινές τους εργασίες φαίνεται να την έχουν επίσης υιοθετήσει. Το ποσοστό των ενηλίκων άνω των 50 ετών στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν smartphone για να κάνουν οικονομικές συναλλαγές αυξήθηκε στο 53% μέχρι το τέλος του 2020, από 37% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έκθεση του Νομικού Ομίλου AARP τον Απρίλιο.

Όσον αφορά τις ψηφιακές στρατηγικές, ο Τόμσον δήλωσε ότι η προ πανδημίας εποχή ήταν υπερβολικά εστιασμένη στη δημιουργία μιας “εφαρμογής” μέσω της οποίας οι πελάτες θα έπρεπε να συμμετέχουν. Τώρα, οι ασφαλιστές δημιουργούν πολλαπλά κανάλια για να έχουν οι πελάτες τους πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Υπήρξε επίσης μια ώθηση για να γίνει η ψηφιακή εμπειρία πιο ανθρώπινη, γεγονός που είναι σημαντικό όσο ο κόσμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της πανδημίας, δήλωσε ο Τόμσον.

Πηγή: www.cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ σε Επίδαυρο & Ναύπλιο!

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ΠΑΝΟΡΜΟΣ, για τρίτη φορά συνδύασε κοπή πίτας και βραβεύσεις Συνεταίρων με

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»