Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ορκίστηκαν σήμερα τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Δημοσίευση: 26/05/2023
Βουλή των Ελλήνων, μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ακολούθως, μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Υπουργός Επικρατείας ορίστηκε ο καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, υπουργός Οικονομικών ο Θεόδωρος Πελαγίδης και υπουργός Ανάπτυξης η Ελένη Λουρή. Για το υπουργείο Εξωτερικών επελέγη ο έμπειρος πρέσβης Βασίλειος Κασκαρέλης, ενώ για το υπουργείο Αμυνας ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο πρώην πρύτανης, Χρήστος Κίττας, αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας, η Πατρίνα Παπαρηγοπούλου υπουργός Εργασίας και η εντατικολόγος, Αναστασία Κοτανίδου, υπουργός Υγείας.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος τοποθετείται ο καθηγητής Παντελής Κάπρος, στο Προστασίας του Πολίτη ο Χαράλαμπος Λαλούσης και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, υπουργός Εσωτερικών παραμένει η Καλλιόπη Σπανού, ενώ υπουργός Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Δανιήλ Εσδράς.

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Σωκράτης Κάτσικας και Υποδομών και Μεταφορών ο Ιωάννης Γκόλιας. Στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Θεόδωρος Κλιάρης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γεώργιος Τσακίρης. Υπουργός Τουρισμού θα είναι η Ιωάννα Δρέττα.

Ο Ευάγγελος Τουρνάς αναλαμβάνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο δημοσιογράφος Ηλίας Σιακαντάρης.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»