Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Όλη η Υδρόγειος, ένα σπίτι: Δωρεάν παροχή στέγης στην Αθήνα, για ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία

Δημοσίευση: 29/09/2023
Υδρόγειος Ασφαλιστική, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μία οικογένεια για κάθε οικογένεια», για τα 50 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, η Υδρόγειος Ασφαλιστική αναλαμβάνει μία σημαντική κοινωνική δράση με ωφελούμενους ογκολογικούς ασθενείς που χρειάζεται να μεταβούν και να διαμείνουν στην Αθήνα, από την επαρχία, για να λάβουν θεραπεία.

  • Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα διαθέσουν τρία έτοιμα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για διαμονή ασθενών και των οικογενειών τους που μεταβαίνουν στην Αθήνα για θεραπεία.
  • Προτεραιότητα θα δοθεί σε ωφελούμενους από τις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, του Έβρου και της Ρόδου.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών.

Το πρόγραμμα στέγασης θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείρισή του. Θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα παρέχει περισσότερες από 65 δεκαπενθήμερες διαμονές για τους ωφελούμενους ασθενείς και τις οικογένειες τους, σε τρία πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καλύψει μια σημαντική ανάγκη των ασθενών για το χρονικό διάστημα που απαιτείται να διαμείνουν στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες θεραπευτικές ή παρεμβατικές πράξεις όπως εγχειρήσεις, θεραπείες και ελέγχους, σε κρατικά ογκολογικά νοσοκομεία και κλινικές της πρωτεύουσας.

Οι ογκολογικές ή νεοπλασματικές ασθένειες πλήττουν οικονομικά και ψυχολογικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την αντιμετώπισή τους και των πολλών θεραπειών και φαρμάκων, το κόστος των οποίων είναι επιβαρυντικό για τον μέσο Έλληνα. Η εξασφάλιση χώρων ασφαλούς διαμονής για τους καρκινοπαθείς είναι πολύ σημαντική, αφού η κατάσταση που αντιμετωπίζουν προϋποθέτει τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας από μεταδοτικές νόσους και συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας, για να ανταπεξέλθει ο ασθενής, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση λόγω ανοσιοκαταστολής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, κύριος Παύλος Κασκαρέλης δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική η επιχειρηματική μας αποστολή ταυτίζεται με τον κοινωνικό μας ρόλο. Όπως μέσα από το αγαθό της ασφάλισης και τα προϊόντα μας προσφέρουμε φροντίδα, ασφάλεια και δύναμη στους ασφαλισμένους μας, με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να ενδυναμώνουμε τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας. Με αυτό το πρόγραμμα απαντάμε σε μια πραγματική ανάγκη των ασθενών αναλαμβάνοντας ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βάρος του καθημερινού αγώνα που δίνουν για τη ζωή και την υγεία τους. Επιπλέον, κρατάμε τις οικογένειες των ασθενών μαζί τις δύσκολες ώρες της θεραπείας, εξασφαλίζοντας ένα ουσιαστικό και συμβολικό καταφύγιο για τους ασθενείς. Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια για κάθε οικογένεια».

Όλη η Υδρόγειος, ένα σπίτι: Δωρεάν παροχή στέγης στην Αθήνα, για ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κύριος Ευάγγελος Φιλόπουλος δήλωσε:

«Ο καρκίνος δεν είναι μόνο μια ασθένεια του σώματος και μια δοκιμασία της ψυχής αλλά και μια δαπανηρή διαδικασία, η οποία συχνά συντελεί στην οικονομική εξουθένωση των οικογενειών των ασθενών. Η ανάγκη για μακροπρόθεσμη παραμονή στα μεγάλα αστικά κέντρα των ασθενών από την επαρχία οδηγεί, σε μεγάλο βαθμό, στην οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά της Υδρογείου Ασφαλιστικής, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μπορεί να προσφέρει στέγη και στήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία. Μετά από κοινή συμφωνία και των δύο οργανισμών θα δοθεί προτεραιότητα σε ασθενείς από Θεσσαλία, Έβρο και Ρόδο, δηλαδή από τις περιοχές που υπέστησαν τόσο εκτεταμένες και οδυνηρές καταστροφές τους τελευταίους δύο μήνες».

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που αποτελεί Κοινωφελές Σωματείο μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα αναλάβει πλήρως τη διαχείριση της δράσης, αναζητώντας τους κατάλληλους χώρους διαμονής, επιλέγοντας με διαφάνεια τους ωφελούμενους και φροντίζοντας για την ορθή τήρηση της καθαριότητας και των οδηγιών από αρμόδιους φορείς και το ΕΟΔΥ. Παράλληλα, θα παρέχει ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη στους ασθενείς μέσω εξειδικευμένου προσωπικού, διασφαλίζοντας ότι είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για όσο καιρό παραμείνουν στο χώρο φιλοξενίας.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς επιθυμεί, μέσω του προγράμματος, να φέρει κοντά την οικογένεια, στηρίζοντας τα μέλη της σε μία δύσκολη περίοδο για όλους. Για την Υδρόγειο Ασφαλιστική η οικογένεια αποτελεί σπουδαίο θεσμό και είναι συνώνυμο της φροντίδας, της αποδοχής, της υποστήριξης, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης, έννοιες που αντικατοπτρίζουν και την ταυτότητα της ίδιας της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»