Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον Όμιλο Reale

Δημοσίευση: 20/02/2024
Reale Group, Υδρόγειος Ασφαλιστική

Η Reale Mutua di Assicurazioni, η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία αμοιβαίας ασφάλισης, μητρική του Ομίλου Reale, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της “Υδρόγειος Ασφαλιστικής”.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 11 Ιουλίου 2023, περιλαμβάνει και ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026 και αφορά την απόκτηση ενός επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής, αυξάνοντας το συνολικό ποσοστό που θα κατέχει η Reale Mutua στο 85%.

Η ευρεία παρουσία της Υδρογείου Ασφαλιστικής στην ελληνική αγορά καθώς και η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της, την καθιστούν ιδανική εταιρεία για την είσοδο του Ομίλου Reale στην ελληνική αγορά.

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον Όμιλο RealeΜε την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ο Όμιλος Reale θα εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, ιδιαίτερα στους κλάδους ασφάλισης εκτός οχημάτων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των πωλήσεων επιπλέον ασφαλιστικών προϊόντων προς τους υφιστάμενους πελάτες.

Πρόκειται για μια συμφωνία που βασίστηκε όχι μόνο στην κοινή επιχειρηματική φιλοσοφία των δύο εταιρειών αλλά και στις κοινές τους αξίες. Η εστίαση στον άνθρωπο, η ακεραιότητα, η καινοτομία, η ανάδειξη του ρόλου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και η προστασία των ανθρώπων και κοινοτήτων, αποτελούν θεμελιώδεις αξίες τόσο για την Υδρόγειο Ασφαλιστική – που συμπλήρωσε πρόσφατα 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά – όσο και για τον Όμιλο Reale, στα 200 χρόνια της ιστορίας του.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»