Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει τη συνεργασία της με τη SAS επενδύοντας στη νέα εποχή του υπολογιστικού νέφους

SAS συνεργασία Υδρόγειος Ασφαλιστική

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική ενισχύει τη συνεργασία της με τη SAS επενδύοντας στο SAS Viya 4 on SAS Cloud. Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η Υδρόγειος Ασφαλιστική θέτει την cloud-first στρατηγική στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της με στόχο την παροχή ανωτέρου επιπέδου εμπειρίας στους ασφαλισμένους και συνεργάτες της και τη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων προστιθέμενης αξίας με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η μεταφορά της τεχνολογικής υποδομής των Analytics και της Ασφαλιστικής Απάτης στο SΑS Cloud on Microsoft Azure εξασφαλίζει στην Υδρόγειο Ασφαλιστική τον βέλτιστο βαθμό ανθεκτικότητας και ασφάλειας, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους διαχείρισης υποδομών και εφαρμογών. Το έργο έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς μετάβασης των λύσεων για τη Φερεγγυότητα ΙΙ και τα ΔΠΧΑ στο Cloud.

Πέρα από τη μεταφορά της υποδομής στο SΑS Cloud, η Υδρόγειος Ασφαλιστική  υιοθετεί την τεχνολογική πλατφόρμα SΑS Viya 4, με σκοπό την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών αιχμής σε εφαρμογές και  αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης. Η προσέγγιση αυτή ενισχύει τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων και συμβάλλει στην επιπλέον θωράκιση του οργανισμού με την πλέον σύγχρονη και βραβευμένη πλατφόρμα εντοπισμού ύποπτων περιπτώσεων αιτημάτων για αποζημίωση μέσω του SΑS Fraud Decisioning for Claims. Αυτό με τη σειρά του θα συντελέσει στον ταχύτερο διακανονισμό των αποζημιώσεων προς όφελος όλων των ασφαλισμένων.

Τέλος, από την ίδια πλατφόρμα, μέσω του λογισμικού SAS Visual Data Mining and Machine Learning και του αναβαθμισμένου SΑS Studio θα πραγματοποιούνται όλες οι προηγμένες αναλογιστικές αναλύσεις του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης προϊόντων, μέσω προβλεπτικών στατιστικών μοντέλων, αλλά και η περαιτέρω διερεύνηση για πολύπλοκα δίκτυα πιθανών απατηλών ζημιών.

«Το νέο κεφάλαιο συνεργασίας μας με τη SΑS αναδεικνύει τη σταθερή προσήλωση της εταιρείας μας στον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό των ασφαλιστικών διαδικασιών και αποτελεί, ευρύτερα, σημείο αναφοράς για την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών cloud στην αγορά μας. Για μας είναι ένα σημαντικό βήμα που δημιουργεί ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε κρίσιμους τομείς της εταιρείας όσο και, τελικά, στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας»» δηλώνει σχετικά ο Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής.

Παύλος Κασκαρέλης-Υδρόγειος Ασφαλιστική

«Είναι μεγάλη τιμή για τη SΑS να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πελατών της, υποστηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ευελιξία και την ανθεκτικότητά τους, αλλά και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές των advanced analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης με analytics στο cloud. Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην Υδρόγειο Ασφαλιστική για την διαχρονική εμπιστοσύνη στη SΑS και θερμά συγχαρητήρια για τον σταθερό προσανατολισμό της στην εξέλιξη των υπηρεσιών και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της», δηλώνει η Mirella Cerutti, SAS VP Italy, Austria & Southeastern Europe.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει τη συνεργασία της με τη SAS επενδύοντας στη νέα εποχή του υπολογιστικού νέφους

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα