Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Walk to Win: Η καινοτόμος εφαρμογή της Eurolife που εντάσσει την άσκηση στη ζωή σου!

Δημοσίευση: 22/03/2021

Με αφορμή τη νέα εφαρμογή της Eurolife “Walk to Win” το insuranceforum.gr επικοινώνησε με τον Marketing & Promotions Head της Eurolife FFH, Γιώργο Κασκαρέλη, ο οποίος μας συστήνει το νέο εγχείρημα της εταιρείας, κάνοντας λόγο για τα οφέλη της άσκησης στη ζωή μας, τις προϋποθέσεις για τη χρήση της εφαρμογής, ενώ μας απαντά στο ερώτημα εάν τέτοιου είδους εφαρμογές θα μπορούσαν να επηρεάσουν στο μέλλον τη τιμή των ασφαλίστρων.

Walk to Win: Η καινοτόμος εφαρμογή της Eurolife που εντάσσει την άσκηση στη ζωή σου!

Πώς εμπνευστήκατε την ιδέα του Walk to Win;

Το Walk to Win ανήκει στην οικογένεια των εφαρμογών που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τηλεματικής, δηλαδή είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του smartphone που όλοι έχουμε πάνω μας, με σκοπό την ανίχνευσή της κίνησης μας. Σε αντίθεση με παρόμοιες εφαρμογές που συναντάμε στην ελληνική αγορά και οι οποίες στην πλειοψηφία τους αποτελούν προσαρμογές εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό, το Walk to Win είναι μια 100% ελληνική εφαρμογή, αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας ομάδας νεαρών στελεχών της Eurolife FFH και μιας ελληνικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη πιλοτική έκδοση του Walk to Win εμφανίστηκε το καλοκαίρι 2018, με σκοπό την αποκόμιση χρήσιμων συμπερασμάτων όσον αφορά την ανταπόκριση του ελληνικού κοινού σε μια τόσο καινοτόμα πρακτική.

Σήμερα, το Walk to Win αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου ψηφιακού οικοσυστήματος More Life που έχει στόχο την προώθηση της καλής υγείας και της υιοθέτησης θετικών συμπεριφορών, βασισμένων σε τέσσερις πυλώνες: την υγεία, την άσκηση, την ψυχική ευεξία και τη διατροφή. Το Walk to Win σε επιβραβεύει τόσο ηθικά, όσο και υλικά μέσα από ένα έξυπνο σύστημα κινήτρων, καθώς επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώσει 16 διαφορετικά επιτεύγματα και να συμμετάσχει σε ισάριθμες κληρώσεις για συνολικά 275 δώρα – από τεχνολογικά gadgets μέχρι αθλητικά αξεσουάρ. Προϋπόθεση για να ξεκλειδώσει τα επιτεύγματα, αποτελεί η καταγραφή τουλάχιστον 8.000 βημάτων την ημέρα και η επιτυχής απάντηση στα quiz γνώσεων.

Κατά πόσο πιστεύετε ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου;

Η αξία της πρόληψης για την υγεία μας είναι το καλύτερο εργαλείο μείωσης της νοσηρότητας και της πρόωρης θνησιμότητας. Βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει να υιοθετήσουμε ένα καθημερινό μισάωρο περπάτημα, έχει αποδειχτεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στη μείωση σοβαρών προβλημάτων υγείας που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει στο μέλλον, αλλά και στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς διακατέχονται από ένα αίσθημα ματαιότητας όσον αφορά την άσκηση, καθώς αφού δεν έχουμε το απαιτούμενο χρόνο που θεωρούμε απαραίτητο για να αθληθούμε, αποφεύγουμε την άσκηση εξ ολοκλήρου. Αυτή ακριβώς τη νοοτροπία θέλει να αντιμετωπίσει το ψηφιακό οικοσύστημα υγείας και ευεξίας More Life, εκπαιδεύοντας από την μια μεριά το κοινό ώστε να υιοθετήσουμε απλές και πρακτικές συμπεριφορές υγείας και επιβραβεύοντάς το από την άλλη μεριά, τόσο ηθικά όσο και υλικά.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος την εφαρμογή Walk to Win πρέπει να έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στη Eurolife FFH;

Στη Eurolife FFH πιστεύουμε ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που μπορεί κάποιος να κατεβάσει το Walk to Win, τόσο από το App Store, όσο και μέσω του Google Play, εντελώς δωρεάν. Επίσης, το Walk to Win δεν απαιτεί την χρήση smartwatch ή fitness tracker, αλλά την εγκατάσταση του σε ένα απλό smartphone, όπως αυτό που κουβαλάει ο περισσότερος κόσμος μαζί του κάθε ημέρα, καθώς η χρήση των smartwatches και fitness trackers, παρότι έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, δεν παύει να χρησιμοποιείται ακόμη από ένα πολύ μικρό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος, για τη συμμετοχή στις κληρώσεις για τα 275 δώρα, μόνη προϋπόθεση είναι η καλή διάθεση και η αποστολή του μηνύματος μετακίνησης με τον κωδικό 6 στο 13033.

Θεωρείτε ότι στο μέλλον τέτοιου είδους εφαρμογές θα μπορούν να συνδυάζονται με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του χρήστη, επηρεάζοντας τη τιμή των ασφαλίστρων, προσφέροντας καλύτερα ασφάλιστρα στους πελάτες;

Από τεχνολογικής άποψης, κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό αρκετά σύντομα, ειδικά με την άφιξη των νέων δικτύων 5G και των νέων συσκευών wearables, οι οποίες μπορούν να καταγράψουν μια σειρά από δείκτες, όπως τον καρδιακό μας παλμό, την ποιότητα του ύπνου μας και πολλών άλλων. Το κύριο θέμα είναι καθαρά ηθικό και εάν η κοινωνία είναι έτοιμη να μοιραστεί τα προσωπικά της δεδομένα με τις ασφαλιστικές εταιρείες με αντάλλαγμα ένα καλύτερο ασφάλιστρο. Τα πάντα πιστεύω έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια στη σχέση μεταξύ ασφαλισμένου και ασφαλιστικής εταιρείας και αυτός είναι και ο λόγος που εμείς στη Eurolife FFH δίνουμε τόσο μεγάλη έμφαση σε αυτή.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»