Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική υποστηρίζει το έργο της ομάδας Δίπυλον και CGWorks, την πρωτοπόρα AR εφαρμογή Walk to Plato’s Academy!

Δημοσίευση: 02/06/2023
Walk to Plato's Academy, ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

H ομάδα Δίπυλον σε συνεργασία με τους CGWorks, υλοποίησε και ανακοινώνει με χαρά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο του έργου Walk to Plato’s Academy, μιας ψηφιακής οπτικοακουστικής εφαρμογής ελεύθερης πρόσβασης. 

Πρόκειται για φιλοσοφική, αρχαιολογική και εκπαιδευτική περιδιάβαση σχεδιασμένη για μικρούς και μεγάλους που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Η ομάδα προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε μιαν αλλιώτικη διαδρομή στην πόλη πάνω στα ίχνη του δρόμου που στην αρχαιότητα συνέδεε τον Κεραμεικό με την Ακαδημία.

Σε δημοσίευσή της στο Facebook, η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική δηλώνει:

«Με χαρά ανακοινώνουμε την υλοποίηση της ψηφιακής οπτικοακουστικής εφαρμογής ελεύθερης πρόσβασης, Walk to Plato’s Academy, που υλοποίησε η ομάδα Dipylon Society. Ως περήφανοι χορηγοί αυτού του έργου, σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό ψηφιακό περίπατο, στα ίχνη του δρόμου που στην αρχαιότητα συνέδεε τον Κεραμεικό με την Ακαδημία, σχεδιασμένο για μικρούς και μεγάλους.».
Ξεκινώντας από την κεντρική πύλη της αρχαίας Αθήνας, το Δίπυλον, καταλήγετε στη θέση του αρχαίου Γυμνασίου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πλάτωνα.
Η διαδρομή βασίζεται στη λεπτομερή αρχαιολογική τεκμηρίωση και χαρτογράφηση των δημοσιευμένων ανασκαφικών θέσεων που περιλαμβάνει. Το χαρτογραφικό υπόβαθρο της περιήγησης εναλλάσσεται ανάμεσα στο σύγχρονο και εκείνο του 19ου αιώνα (Χάρτες της Αττικής, φύλλο «Αθήναι-Πειραιεύς», G. von Alten και J. A. Kaupert).
Η εφαρμογή Walk to Plato’s Academy περιλαμβάνει διαδραστικό χάρτη 15 σημείων ενδιαφέροντος, ακριβείς συντεταγμένες που επιτρέπουν τον εντοπισμό των αρχαιοτήτων, ηχητικές αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, χρονολόγιο, πραγματολογικές πληροφορίες και πλούσιο εποπτικό υλικό.
Τον περίπατό σας θα συνοδεύσουν οι ακουαρέλες του ζωγράφου Πάβλου Χαμπίδη σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας, και μια φιλοσοφική αφήγηση από την καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου (Παν/μιο Αιγαίου, “Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική Φιλοσοφία”).
Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένης περιήγησης μέσω διδιάστατου ψηφιακού χάρτη, προσφέροντας και στον διαδικτυακό χρήστη τη βιωματική εμπειρία ενός περιπάτου.
Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και της εταιρείας ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.
Παρακολουθήστε το βίντεο και μάθετε περισσότερα:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»