Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Βουλγαρία: Πάνω Από 18.000 Οι Ελληνικές Εταιρείες Με Επιχειρηματική Δράση Στη Χώρα

Δημοσίευση: 21/05/2024

Πάνω από 18.000 ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Βουλγαρία και το συνολικό ποσό των επενδύσεων από την Ελλάδα ανέρχεται σχεδόν σε 6 δισ. λέβα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας, Νίκολα Στογιάνοφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχήματος «πρόγευμα για επενδυτές», το οποίο θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομίας. Ο Έλληνας πρεσβευτής Αλέξιος-Μάριος Λυμπερόπουλος μετείχε επίσης στη συζήτηση.

Σχεδόν το 46% των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται στο Μπλαγκόεβγκραντ, το 39% στη Σόφια, το 7% στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), το 2% στο Χάσκοβο και το 6% σε άλλες περιοχές της Βουλγαρίας.

Ο υπουργός Νίκολα Στογιάνοφ υπογράμμισε ότι καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις παρέχουν περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας επιχειρησιακός σύνδεσμος και να συζητούνται όλες οι δυσκολίες.

«Η Βουλγαρία και η Ελλάδα μπορούν επίσης να συνεργαστούν για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδυτών. Για να επιτευχθεί αυτό, το πιο σημαντικό προαπαιτούμενο είναι να μην βλέπουμε ο ένας τον άλλον ως ανταγωνιστή, αλλά ως εταίρο», πρόσθεσε ο Στογιάνοφ.

Για το 2022 αναφέρεται ανάπτυξη σχεδόν 30% στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Ο Στογιάνοφ συνεχάρη τους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, με αξία ρεκόρ 5,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»