Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Παγώνη σε ΣΚΑΪ: Ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid! Σίγουρη η τρίτη δόση του εμβολίου για το 80% του πληθυσμού

Δημοσίευση: 26/07/2021
Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό;

«Ανοίγουν ξανά από σήμερα ολόκληρες κλινικές Covid που είχαν κλείσει στα νοσοκομεία της χώρας», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως επισημαίνει, οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 αυξάνονται συνεχώς στα νοσοκομεία, με το σύστημα υγείας να πιέζεται όλο και περισσότερο, ευτυχώς όχι ακόμη σε επίπεδο ΜΕΘ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία από 5 έγιναν 45 μέσα μέσα σε επτά ημέρες, γεγονός που αποδεικνύει ότι «δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας».

«Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με την εκτιμώμενη κατάσταση της χώρας το χειμώνα η κ. Παγώνη τόνισε πως εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, θα γίνει «χαμός» στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας ότι είναι κρίσιμης σημασίας το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού να φτάσει το 80% έως το τέλος καλοκαιριού.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης του εμβολίου, η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι σίγουρα θα υπάρξει για το 80% με 90%, ενώ για όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, διευκρίνισε ότι η τρίτη δόση τους θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση σχετικά με τους εμβολιασμένους πολίτες που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία ως κρούσματα Covid-19, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επιβεβαίωσε ότι κυμαίνονται από 5% έως 7%, ένα ποσοστό που ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ και πνευμονολόγος, Στυλιανός Λουκίδης.

Όπως αναφέρει, οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, η πρώτη αφορά όσους δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσουν 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους που αποτελούν και την πλειοψηφία, τονίζοντας ότι τα συμπτώματα που εμφάνισαν δεν είναι πολύ σοβαρά.

Για όσους εισήλθαν στο νοσοκομείο ως πλήρως εμβολιασμένοι η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι εντάσσονται στις περιπτώσεις του 10% με 12%, καθώς τα εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα κατά περίπου 90% αναλόγως με το σκεύασμα αλλά και τον οργανισμό.

Επιπλέον, τόνισε ότι το 98% των ανεμβολίαστων θα νοσήσουν το επόμενο διάστημα και οι μεγάλης ηλικίας πολίτες με νοσήματα, πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»