Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Η UBS αλλάζει το πρόγραμμα επαναγοράς των μετοχών έπειτα της εξαγοράς της Credit Suisse

Δημοσίευση: 18/04/2023
UBS, Credit Suisse, επαναγορά μετοχών

H UBS ανακοίνωσε πως θα προβαίνει σε αλλαγές του προγράμματος επαναγοράς μετοχών 6 δισ. δολαρίων, μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η UBS ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει μέρος των μετοχών για να ολοκληρωθεί η εξαγορά, αντί όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, να τις ακυρώσει αφού λάβει την σχετική έγκριση από το ελβετικό συμβούλιο εξαγορών.

Ο τραπεζικός κολοσσός της Ελβετίας προέβη στην εξαγορά της ανταγωνίστριας Credit Suisse για 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε απόθεμα και συμφώνησε να αναλάβει ζημίες έως και 5 δισεκατομμύρια φράγκα. Αυτή η συγχώνευση σχεδιάστηκε από τις ελβετικές αρχές με σκοπό να αποφευχθεί μεγαλύτερη αναταραχή στην αγορά στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, αναταράξεις που εντάθηκαν μετά την κατάρρευση της SVB στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική, η UΒS δεν θα εκδώσει νέες μετοχές αλλά θα χρησιμοποιήσει μετοχές που έχουν ήδη εκδοθεί.

Κάθε μετοχή της UBS θα αντιστοιχιστεί με 22,48 μετοχές της Credit Suisse, απαιτώντας για την επαναγορά τη χρήση περίπου 178 εκατομμυρίων μετοχών της UBS.

Η διαδικασία επαναγοράς ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και προβλέπεται να διαρκέσει έως το 2024. Μέχρι στιγμής έχουν αγοραστεί 298,5 εκατομμύρια μετοχές, που ισοδυναμούν με το 8,47% των συνολικών μετοχών της UΒS.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»