Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τρεις στις δέκα ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν συστήματα insurtechs

Δημοσίευση: 25/10/2021

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Παρά το γεγονός ότι η ασφαλιστική βιομηχανία έχει από καιρό αναγνωρίσει τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχοντας καταλήξει στους τομείς που είναι πιο ώριμοι για την εφαρμογή συστημάτων insurtechs, η έρευνα της Digital Insurance αποδεικνύει ότι ένα σημαντικό ποσοστό ασφαλιστών είναι ακόμη διστακτικοί στην υιοθέτηση των σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων, με 3 στους 10 ασφαλιστές να μην τα εντάσσουν στο πεδίο των εργασιών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 39% των ασφαλιστικών εταιρειών είναι ιδιαίτερα δεκτικό στην ιδέα του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του, εφαρμόζοντας ήδη συστήματα insurtechs και αναζητώντας διαρκώς νέους συνεργάτες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δυνατοτήτων του, ενώ και 32% δηλώνει ότι βρίσκεται στην αναζήτηση συνεργατών για την ανάπτυξη ψηφιακών δικτύων, χωρίς ωστόσο να διαθέτει συγκεκριμένα πλάνα για την εφαρμογή τους εντός του 2021.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την εφαρμογή συστημάτων insurtechs αναφέρουν ότι οι συζητήσεις τους με τους ασφαλιστές για πιθανή συνεργασία είναι κατά βάση παραγωγικές σε ποσοστό 51%, ενώ το 46% των επαφών τους χαρακτηρίζονται ως θετικές, αλλά δύσκολα καταλήγουν σε κάποια συνεργασία. Το ποσοστό των εταιρειών που είναι κάθετα αρνητικές ανέρχεται μόλις στο 3%.

Είναι γεγονός ότι το ζήτημα των insurtechs έχει μονοπωλήσει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής αγοράς, δεδομένου ότι η ψηφιοποίηση αποτελεί πλέον μονόδρομο για το σύνολο των επιχειρήσεων, ειδικότερα σε περίπτωση που επιθυμούν να προσελκύσουν τις νεότερες ηλικίες. Η χρήση εφαρμογών, ψηφιακών συστημάτων εξυπηρέτησης, καθώς και τα ψηφιακά δίκτυα διαφήμισης και ενημέρωσης των πελατών διαμορφώνουν ένα θελκτικό πακέτο για τον καταναλωτή, ενισχύοντας όχι μόνο το branding awareness των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και το δίκτυο των πελατών τους. Η ψηφιακή εποχή άλλωστε είναι εδώ και ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που επιβάλλει.

Πηγή: Digital Insurance

Δημοσιογραφική ομάδα insuranceforum.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»