Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τουρισμός: Οι 3 νέες τάσεις που θα δούμε στο μέλλον

Δημοσίευση: 02/10/2023
τουρισμός

Στην Ελλάδα, ο τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της οικονομίας μας και δεν περιορίζεται στους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Ακόμη και τον χειμώνα, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μικρές ανάσες μέσα από εξορμήσεις ή να υποδεχτούμε ταξιδιώτες από άλλες χώρες.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα και παγκοσμίως εξελίσσεται, ακολουθώντας τρείς κύριες τάσεις:

  1. τον προσανατολισμό σε επιλογές value for money
  2. τη στροφή των πολιτών – καταναλωτών προς την αειφορία και τη βιωσιμότητα
  3. την αυξανόμενη χρήση των ψηφιακών εργαλείων στην αγορά του τουρισμού

Value For Money

Σήμερα, δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην αξία που θα λάβουμε από τις υπηρεσίες που αγοράζουμε και τα χρήματα που δαπανούμε για αυτές. Σύμφωνα με έρευνα του Moneyzine, το μέσο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχεία έχει αυξηθεί, φτάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ μέσα στην τελευταία πενταετία.

Ως καταναλωτές επηρεαζόμαστε από το κόστος των τουριστικών υπηρεσιών και, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 80% των καταναλωτών διαφοροποίησαν τα αρχικά τους σχέδια για το καλοκαίρι. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιλογή των καταλυμάτων bnb, καθώς σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις το κόστος διαμονής σε bnb είναι χαμηλότερο από ότι σε ξενοδοχείο.

Η βιωσιμότητα στον τουρισμό

Η βιωσιμότητα στον τουρισμό είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ιδίως για τη νεότερη γενιά (Gen Z) που είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη με το περιβάλλον. Θέλουμε επομένως να περάσουμε καλά αλλά και να ξέρουμε ότι μπορούμε ταυτόχρονα να προστατεύουμε το περιβάλλον σαν επισκέπτες, σαν επαγγελματίες και σαν καταναλωτές, πληρώνοντας έναν τουριστικό οργανισμό με πράσινη δράση.

Δεν είναι επομένως τυχαίο που η φετινή Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, συνδέεται με την αειφορία, τη βιωσιμότητα και τις τουριστικές ροές που είναι σε αρμονία με τις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) έχει προσδιορίσει τις πράσινες επενδύσεις ως μία από τις βασικές προτεραιότητες για την ανάκαμψη του τουρισμού και τη μελλοντική ανάπτυξη. Υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερες και καλύτερα στοχευμένες επενδύσεις για τους ανθρώπους, για τον πλανήτη και για την ευημερία. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 αποτελεί ένα κάλεσμα για δράση προς τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα να ενωθούν γύρω από μια νέα επενδυτική στρατηγική στον τουρισμό.

Τεχνολογικά εργαλεία

Παρά τις αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, η ανάγκη μας για διαλείμματα από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα παραμένει. Αναζητάμε, πλέον, τις καλύτερες επιλογές για τουρισμό με βάση το δικό μας τρόπο ζωής.

Όταν ταξιδεύουμε, θέλουμε να είμαστε καλά ενημερωμένοι και να βρίσκουμε τις καλύτερες επιλογές, εύκολα και απλά, όπως για παράδειγμα, να κλείσουμε το ταξίδι μας με το πάτημα ενός κουμπιού. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, πλέον μπορούμε να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι μας.

Καθώς ο τουρισμός εξελίσσεται συνεχώς, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και κατοικιών bnb διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις νέες αυτές τάσεις, έχοντας τη δυνατότητα να τις αναδιαμορφώσουν και να δημιουργήσουν το μέλλον του τουρισμού. Η διαμονή σε κατοικίες bnb έχει κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο έδαφος στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προτιμούν τα μοναδικά και προσωπικά ταξίδια που προσφέρει.

Αυτό έχει επηρεάσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν καινοτόμες επιλογές διαμονής. Είναι σημαντικό όμως για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης bnb να εξασφαλίσει πως η περιουσία του είναι καλυμμένη, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της επικείμενης ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού. Με την κατάλληλη ασφάλιση κατοικίας βραχυχρόνιας μίσθωσης bnb, οι ιδιοκτήτες μπορούν να διασφαλίσουν την ηρεμία τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τα ακίνητά τους.

Στην ERGO, κατανοώντας τις μοναδικές ανάγκες σας ως ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, δημιουργήσαμε το νέο, εξειδικευμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα ERGO My Home Bnb, ώστε να έχετε τη σιγουριά και την ασφάλεια που χρειάζεστε για κάθε απρόοπτο που μπορεί να συμβεί στην κατοικία σας αλλά και το περιεχόμενό της.

Με το ERGO My Home Bnb έχετε ολοκληρωμένη προστασία συνδυάζοντας καλύψεις περιουσίας και αστικής ευθύνης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ERGO ergohellas.gr ή να επικοινωνήσετε με έναν πιστοποιημένο συνεργάτη μας.

Πηγή: Ergo Blog

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Κηφισιά: Η ανακοίνωση του εργοστασίου που “τυλίχθηκε” στις φλόγες: Με την συνδρομή των ασφαλιστικών εταιριών, «θα αποκαταστήσουμε την πλήρη λειτουργία μας, ώστε να επανέλθουμε στην προ της ζημίας κατάσταση»

“Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου δεν έχει ανασταλεί”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία PAL σχετικά

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»