Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Toyota: Αναστέλλει την παραγωγή λόγω βλάβης στα συστήματα πληροφορικής | Άγνωστο το πότε θα λυθεί το πρόβλημα

Δημοσίευση: 30/08/2023
Toyota, αναστολή παραγωγής, insurance forum

Τεράστια βλάβη στα συστήματα πληροφορικής υπέστη η μεγαλύτερη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, Toyota σε 12 από τα 14 εργοστάσια την Τρίτη 29/08 το πρωί. Η βλάβη ήταν τέτοιων διαστάσεων που έπληξε 25 από τις 28 γραμμές παραγωγής με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια.

Ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για ύποπτη δραστηριότητα, δηλαδή για περίπτωση κυβερνοεπίθεσης. Εκπρόσωπος της Tοyota εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο πως 12 εργοστάσια ή αλλιώς 25 γραμμές παραγωγής δεν μπορούν να “διαχειριστούν παραγγελίες για εξαρτήματα εξαιτίας τεχνικής βλάβης”. Πρόκειται επομένως για “μια αστοχία του συστήματος που αποτρέπει τις παραγγελίες ανταλλακτικών”, δήλωσε εκπρόσωπος, ενώ συνεχίζοντας ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Οι μετοχές της Toyota Motor ξεκίνησαν θετικά την Τρίτη στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ στο διάλειμμα της μέσης συνεδρίασης σημείωσαν ρίψη 0,38% τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η είδηση, διαβάζουμε στο ertnews.gr.

Λόγω αυτού του συμβάντος η παραγωγή Hino και Daihatsu επηρεάζεται εξίσου με πτώση κατά 5% του μηνιαίου όγκου.

Παρομοίως την περασμένη χρονιά είχε αναγκαστεί ξανά να σταματήσει την παραγωγή της εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης σε έναν από τους προμηθευτές της, Kojima Industries.

Πολλές μαζεμένες ατυχίες σημειώνει η Toyοta, καθώς προ μόνο 2 ημερών, εργοστάσιο προμηθευτή της έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να μην διατίθενται συγκεκριμένα ανταλλακτικά απαραίτητα για την κατασκευή κάποιων μοντέλων. Ως συνέπεια η αυτοκινητοβιομηχανία διέκοψε την παραγωγή των μοντέλων της,  Aygo X και Yaris, στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»