Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

«Τόσο πολύ σε αγαπώ»: Ένα παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Χαραλαμπίδου που μιλάει για την αγάπη και την πρόληψη

Δημοσίευση: 25/04/2023
Τόσο πολύ σε αγαπώ, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, βιβλίο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2023 η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Tόσο πολύ σε αγαπώ», των εκδόσεων iWrite, που συνέγραψε η Κατερίνα Χαραλαμπίδου.

Πρόκειται για ένα διδακτικό παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και είναι γραμμένο για να διαβάζεται από τους γονείς στα παιδιά.

«Τόσο πολύ σε αγαπώ»: Ένα παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Χαραλαμπίδου που μιλάει για την αγάπη και την πρόληψη

Η ιστορία που αγγίζει τις καρδιές των αναγνωστών, εξελίσσεται σε ένα δάσος, με πρωταγωνιστές ζωάκια και περιγράφει εύστοχα την πρόληψη και την έννοια της ιδιωτικής ασφάλισης. Ακόμα πιο συγκεκριμένα μιλάει για την επαγγελματική ανικανότητα, μία έννοια δύσκολα προσεγγίσιμη.

Περισσότεροι από 150 φίλοι του βιβλίου βρέθηκαν εκεί και συγκινήθηκαν, παρακολουθώντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της διαδραστικής ομιλίας της κ Αθηνά Αγγελούδα, DISK Trainer, που παρακινώντας τα παιδιά, μας αποκάλυψαν τους διαφορετικούς τρόπους που αντιλαμβάνονται την αγάπη. Τα παιδιά «διδάξανε» τους παρόντες ενήλικες τις 5 γλώσσες της αγάπης που όπως είπαν είναι η αγκαλιά, τα λόγια επιβεβαίωσης, ο ποιοτικός χρόνος, οι πράξεις φροντίδας και χειρονομίες όπως κάποιο δώρο.

«Τόσο πολύ σε αγαπώ»: Ένα παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Χαραλαμπίδου που μιλάει για την αγάπη και την πρόληψη

Η κ Σοφία Ζερβουδάκη με διπλό ρόλο, αυτόν του MDRT Country Chair αλλά και αυτόν της μητέρας, μίλησε για την ανάγκη να επικοινωνούμε δύσκολες έννοιες στα παιδιά μας, όπως αυτή της ολικής Ανικανότητας που πραγματεύεται το παραμύθι, καθώς και για την σημασία της πρόληψης που δεν είναι τίποτα άλλο ουσιαστικά από αγνή, αφιλτράριστη αγάπη.

Η κ Μιλένα Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος με χαρισματικό ταλέντο στην αφήγηση και γάργαρη γλυκιά φωνή, ανάγνωσε ολόκληρο το παραμύθι στους μικρούς και μεγάλους ακροατές ενώ παράλληλα ξεδιπλωνόντουσαν οι εικόνες του σε μεγάλο video wall.

Η κ Κατερίνα Χαραλαμπίδου μίλησε για το πως δημιουργήθηκε το παραμύθι αυτό αλλά κυρίως για τον ιδιαίτερο τρόπο που εικονογραφήθηκε.

Είπε συγκεκριμένα: «Για τις ανάγκες της εικονογράφησης, οργανώσαμε εργαστήριο υπό την επιμέλεια ζωγράφου, με 13 παιδάκια 8 ετών. Αφού τους διαβάσαμε το παραμύθι, τα αφήσαμε να ζωγραφίσουν ότι τους πρόσταξε η φαντασία τους! Το πρωτότυπο υλικό φωτογραφήθηκε και χρησιμοποιήθηκε για το εξώφυλλο και εσωτερικά.»

«Τόσο πολύ σε αγαπώ»: Ένα παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Χαραλαμπίδου που μιλάει για την αγάπη και την πρόληψη

Τα πρωτότυπα πολύχρωμα έργα των παιδιών υπήρχαν στον χώρο για να μπορέσουν όλοι να τα θαυμάσουν!

Κοντά μας στην παρουσίαση βρέθηκε και η εκπομπή «κουβέντα να γίνεται» από το Action24, για να δείτε το απόσπασμα πατήστε εδώ.

Τις εντυπώσεις πάραυτα τις κέρδισε ένα σποτάκι που προβλήθηκε από την ημέρα του εργαστηρίου ζωγραφικής που γέμισε χαρά και ενθουσιασμό το κοινό βλέποντας τους μικρούς πρωταγωνιστές να δίνουν χρώμα στις σελίδες του παραμυθιού! Για να το δείτε πατήστε εδώ.

Η κ Χαραλαμπίδου ανακοίνωσε επίσης την απόφασή της, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτού του παραμυθιού να δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που ασχολείται με την αποκατάσταση της παιδικής ανικανότητας.

Για να αγοράσετε το παραμύθι πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Κηφισιά: Η ανακοίνωση του εργοστασίου που “τυλίχθηκε” στις φλόγες: Με την συνδρομή των ασφαλιστικών εταιριών, «θα αποκαταστήσουμε την πλήρη λειτουργία μας, ώστε να επανέλθουμε στην προ της ζημίας κατάσταση»

“Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου δεν έχει ανασταλεί”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία PAL σχετικά

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»