Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: «Θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12 και άνω»- Τι ισχύει για τη τρίτη δόση;

Δημοσίευση: 19/07/2021

Η μάχη κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας στο γενικό πληθυσμό, έχοντας να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη  μετάλλαξη «Δέλτα» αλλά και την απροθυμία μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών, που αρνείται να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα.

Το Μαξίμου εξετάζει, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το ενδεχόμενο της επέκτασης του εμβολιαστικού προγράμματος σε εφήβους ηλικίας από 12 έως 15 ετών, μια πρακτική στην οποία οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία έχουν ήδη προχωρήσει.

Μάλιστα, Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζητήσεις του με πολίτες, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών.

Συγκεκριμένα, είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Το επόμενο βήμα για την κυβέρνηση δεν είναι άλλο από τη ψήφιση της ρύθμισης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, η οποία επί του παρόντος θα αφορά μόνο τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τους υγειονομικούς.

Η άνοδος του ποσοστού των εμβολιασμένων αποτελεί τη μείζονα κυβερνητική προτεραιότητα των επόμενων εβδομάδων, για δύο λόγους. Πρώτον, οι μεταλλάξεις έχουν καταστήσει τον ιό πιο μεταδοτικό, με την επιστροφή στους κλειστούς χώρους που συνεπάγεται η έλευση του φθινοπώρου να εντείνει τις προσπάθειες για την “οχύρωση” του πληθυσμού.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, στις αρχές Σεπτεμβρίου πρέπει να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού. Δεύτερον, πλέον προσμετράται το ενδεχόμενο να αποδειχθεί πως ακόμη και οι εμβολιασμένοι μπορεί έπειτα από διάστημα πέραν των έξι-οκτώ μηνών να χρειάζονται και τρίτη δόση, κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται πως κινείται το Ισραήλ. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαφές πως το «τείχος προστασίας» που πιστεύεται ότι έχει οικοδομηθεί μέχρι τώρα δεν θα είναι τόσο ισχυρό.

Θα έχει «κενά», τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με μια τρίτη δόση, χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει πως το σύνολο όσων έχουν κάνει τις δύο δόσεις θα σπεύσει και για την «ενισχυτική» και ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές».

Mε πληροφορίες από kathimerini.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»