Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Το TikTok αντιμέτωπο με αποζημιώσεις δισεκατ. δολαρίων για παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων από λογαριασμούς ανηλίκων

Δημοσίευση: 22/04/2021
Το TikTok, η νέα δημοφιλής εφαρμογή της Κινέζικης εταιρίας τεχνολογίας ByteDance αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη λήψη προσωπικών δεδομένων από λογαριασμούς ευρωπαίων ανήλικων παιδιών και αιτήματα για αποζημιώσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Το TikTok, η νέα δημοφιλής εφαρμογή της Κινέζικης εταιρίας τεχνολογίας ByteDance αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη λήψη προσωπικών δεδομένων από λογαριασμούς ευρωπαίων ανήλικων παιδιών και αιτήματα για αποζημιώσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Η Άννα Λόνγκφιλντ, η πρώην Επίτροπος Παιδιών στην Αγγλία και εκπρόσωπος ενός ανώνυμου 12χρονου κοριτσιού που ηγείται της καταγγελίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις χιλιάδων δολαρίων το καθένα σε περίπτωση που η αγωγή είναι επιτυχής.

Η Λόνγκφιλντ υποστήριξε ότι η ByteDance μέσω του TikTok ενδέχεται να έχει συλλέξει παράνομα από τις 25 Μαΐου 2018 προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών, τα οποία κυρίως προέρχονται από λογαριασμούς παιδιών, που αποτελούν εξάλλου και την πλειοψηφία του κοινού της εφαρμογής, προς όφελος άγνωστων τρίτων εταιριών.

«Οι γονείς και τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι συλλέγονται παράνομα ιδιωτικές τους πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου, της φυσικής θέσης και των βίντεο των παιδιών τους», αναφέρει.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι το απόρρητο και η ασφάλεια αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρίας, η οποία διαθέτει ισχυρές πολιτικές, διαδικασίες και τεχνολογίες για να προστατεύσει όλους τους χρήστες και ειδικά τους εφήβους χρήστες.

«Θεωρούμε ότι οι ισχυρισμοί στερούνται αξίας και σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε σθεναρά τη δράση μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο -κυρίως μεταξύ των νέων- και απαριθμεί περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες μόνο στην Ευρώπη. Η πανδημία COVID-19, η οποία έκλεισε πολλά παιδιά στο σπίτι, βοήθησε στην ενίσχυση της επιτυχίας του.

Ωστόσο, οι ενάγοντες, που ενημερώθηκαν από τη δικηγορική εταιρεία Scott & Scott, ισχυρίστηκαν ότι το TikTok παραβίασε τους νόμους περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επεξεργασία των δεδομένων των νέων χωρίς επαρκή μέτρα ασφαλείας, διαφάνεια, συγκατάθεση κηδεμόνων ή έννομο συμφέρον.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Secure Tech Company απο την Cromar!

Η Cromar, δημιούργησε το Secure Tech Company, μία λύση ειδικά σχεδιασμένη για τις εταιρίες τεχνολογίας. To Secure Tech Company αποτελεί

ΚΕΠΚΑ: Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Κάθε χρόνο, περίπου 13 δισεκατομμύρια πολιτών ταξιδεύουν, με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία, πλοία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη περισσότεροι ταξιδεύουν τοπικά. Ο

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»